Dragoş Petrescu este cel mai important antreprenor din domeniul restaurantelor

Autor: Cristina Roşca Postat la 12 ianuarie 2013 821 afişări

Dragoş Petrescu este cel mai important antreprenor din domeniul restaurantelor, având în portofoliu lanţurile City Grill, City Cafe, Trattoria Buongiorno sau Hanu’ Berarilor.

Tot el administrează şi cel mai cunoscut restaurant de pe piaţa locală, Caru' cu Bere. Românul a luat pulsul pieţei ospitalităţii ca store manager la McDonald's în programul de aplicare pentru franciză. Ulterior, după mai mulţi ani de carieră în cadrul gigantului american, a decis să treacă în tabăra antreprenoriatului. În 1999 a pus bazele lanţului de restaurante La Mama împreună cu Cătălin Mahu, dar după şase ani a cedat partea sa şi a decis să continue singur, cu o altă reţea: City Grill. La circa un an de la intrarea pe piaţă cu propriul lanţ de restaurante, omul de afaceri s-a extins şi în segmentul cafenelelor, inaugurând City Cafe. În 2006 Petrescu şi partenerul său Daniel Mischie preiau administrarea uneia dintre cele mai vechi berării - Caru' cu Bere. De-a lungul anilor Petrescu a continuat să-şi dezvolte afacerile astfel încât în prezent deţine 18 locaţii cu venituri estimate pentru 2012 la 20 de milioane de euro brut. Deşi activează de mulţi ani în domeniu şi este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de profil, Petrescu nu are studii de specialitate, el absolvind Institutul Politehnic Bucureşti în 1995 şi un Executive MBA ASSEBUS Kennesaw State University în 2005.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/dragos-petrescu-este-cel-mai-important-antreprenor-din-domeniul-restaurantelor-10452634
10452634
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.