Gala CEO Awards, expresia admiraţiei

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 07 noiembrie 2017 392 afişări

Câteva sute de invitaţi, o atmosferă festivă şi zece premianţi sunt reperele celei de-a opta ediţii a galei CEO Awards din 2017. În fiecare an, evenimentul recunoaşte performanţele acelor CEO care au câştigat respectul colaboratorilor, al partenerilor de afaceri, al angajaţilor şi – de ce nu? – al concurenţilor.

Tot importanţa echipei a fost evidenţiată şi de Grigore Horoi, preşedinte al Agricola Bacău, care a primit Premiul „Fericirea contează în afaceri“: „Sunt doar mesagerul unei echipe. Sunt un norocos pentru că am avut şi am şansa să lucrez cu o echipă foarte performantă care ar putea să urce pe această scenă“, a spus Horoi, care i-a şi numit pe colegii care l-au însoţit la eveniment.

Ediţia din acest an a catalogului a marcat şi o premieră: doi reprezentanţi ai aceleiaşi companii sunt prezenţi în rândul celor mai admiraţi reprezentanţi ai mediului de afaceri local, astfel încât premiul „2 în 1“ a fost acordat lui Felix Pătrăşcanu şi Adrian Mihai, ambii deţinând funcţia de managing partner în cadrul FAN Courier. „Aş vrea să mulţumesc Business Magazin pentru că în fiecare an ne reuniţi la evenimente la care este o bucurie să vii, pentru că întâlnim oameni care au făcut lucruri remarcabile în economia şi industria românească“, a spus Felix Pătrăşcanu. La rândul său, Adrian Mihai a comentat că un manager trebuie să aibă dorinţa de a învăţa şi a de dezvolta permanent. „Cred că reputaţia este importantă nu numai în business, ci în orice domeniu. În dezvoltarea firmei, indiferent ce decizie am luat, a fost nevoie de trei oameni, aşa că anul viitor sper să fie prezent aici şi al treilea reprezentant al companiei“, a spus Adrian Mihai, făcând referire la fratele său, Neculai Mihai, şi el implicat în afacere.

În opinia lui Dragoş Anastasiu, preşedinte şi acţionar la Eurolines Group, „Cea mai importantă calitate a liderilor din prezent este că rezistă. Sperăm că lucrurile se vor îmbunătăţi şi se vor duce acolo unde păreau să se ducă în anii trecuţi. Suntem în mijlocul unei avalanşe, dar sunt convins că vom rezista. România are un potenţial fantastic“.

În cadrul CEO Awards s-a discutat şi despre schimbările care au loc în economie, pe plan local şi internaţional. „În ultimii trei ani am văzut la nivel global foarte multe schimbări, oportunităţi şi provocări, a căror magnitudine a fost greu de anticipat. În realitate, în aceşti ultimi trei ani tehnologia a avut un impact foarte mare. Vedem că geopolitica este un factor foarte important la nivelul afacerilor. Nu în ultimul rând, noile generaţii văd diferit munca şi locul de muncă. Vedem că foarte multe domenii nu mai au graniţe foarte clare“, a afirmat Bogdan Ion, country managing partner la EY, care a primit premiul „Cel mai admirat consultant“.

În cadrul CEO Awards, au mai fost premiaţi şi Dragoş Petrescu, preşedinte al City Grill Restaurants - premiul „Cel mai admirat antreprenor din domeniul restaurantelor“, Aurelia Vişinescu, director general al Domeniilor Săhăteni - premiul „Pentru gust“ - şi Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom - premiul „Cea mai admirată doamnă din business“.

Marele laureat al acestui an a fost Florin Talpeş, cofondator şi CEO al Bitdefender, care a primit pentru al doilea an consecutiv cel mai mare număr de voturi din partea mediului de afaceri, iar Business Magazin i-a acordat premiul „Cel mai admirat manager din România“. „Când mă gândesc la cineva pe care îl admir, mă gândesc că am încredere în omul respectiv şi că el poate să aibă influenţă în luarea de decizii. Eu cred că admiraţia este legată de puterea de a influenţa, de a schimba. Reprezentanţii companiilor pot influenţa economia şi societatea. În ultimii doi ani începusem să credem că putem avea un impact în economie, dar anul acesta a fost ca un duş rece. Anul acesta este un an de recesiune, pentru noi, ca mediu de business, în ce priveşte impactul asupra societăţii. Ce putem face? Anul acesta au fost foarte multe idei lansate în piaţă încât noi, mediul de business, nu am putut decât să reacţionăm. Cred că ar trebui să fim mult mai proactivi, să ne autoguvernăm ceva mai mult“, a punctat Florin Talpeş.

La ediţiile anterioare ale catalogului, primul loc a fost ocupat în 2010 şi 2011 de Mariana Gheorghe, CEO al Petrom, şi apoi în 2012 şi 2013 de Steven van Groningen, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank. Ediţia din 2014 l-a adus în poziţia fruntaşă pe Iulian Stanciu, CEO al eMAG, cel mai mare retailer online de pe piaţă, iar în urmă cu doi ani cel mai mare număr de voturi i-a fot atribuit lui Dragoş Pavăl, antreprenorul care a construit împreună cu fratele său, Adrian Pavăl, afacerea Dedeman, liderul pieţei de bricolaj din România. Toţi cei şase lideri care au ajuns pe treapta cea mai înaltă a clasamentului îşi menţin, an de an, prezenţa în top zece. Cu toate acestea, de-a lungul anilor au fost deopotrivă ieşiri şi intrări spectaculoase în rândul celor mai admiraţi 100 de reprezentanţi ai mediului de afaceri local.

Gala CEO Awards a fost realizată cu sprijinul sponsorilor: EY România, Mercedes-Benz, OMV Petrom, Alpha Bank, Mega Image, Coca-Cola HBC România, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Sixt New Kopel, Agricola, Miele, Grace Couture Cakes, Avra Institute, Flavours, URBB, Akasha Asai.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.