Vor prelua bancile proiecte imobiliare? Pe ce actiuni sa pariem?

Postat la 12 ianuarie 2010 49 afişări

Bani exista, ei trebuie atrasi si pusi pe directia corecta. 2010 este anul in care investitorul ar trebui sa uite cuvantul “prudenta” si sa invete termeni ca “risc”, “inovatie”, “curaj” sau “atitudine”. Sa renunte la investitiile garantat aducatoare de castig descoperite pe internet si sa apeleze la fler, bun-simt sau masura.

Pe ce actiuni sa pariem?

"Din experienta anilor anteriori, cred ca investitorii se vor indrepta tot catre SIF-uri si banci. De asemenea, actiunile energetice, precum si cele din sectorul petrolier cred ca vor fi tinta investitorilor in acest an", considera Dorin Masca, broker la Carpatica Invest. SIF-urile sunt si anul acesta principalul pariu al analistilor si managerilor de fonduri datorita asteptarilor privind ridicarea pragului de detinere de la 1% la 5%, care ar creste interesul pentru aceste titluri. Cei care se asteapta insa ca Bursa sa sufere corectii in prima parte a anului mizeaza pe titlurile companiilor de utilitati, Transgaz si Transelectrica, in timp ce titlurile bancare nu sunt considerate favorite la realizarea unor randamente ridicate din cauza scaderii profiturilor din sistemul bancar si a dividendelor mai mici.Marius Olteanu, directorul firmei de administrare a investitiilor SIRA, crede ca actiunile care ar putea aduce cele mai mari castiguri sunt titlurile mai putin vizibile de pe Bursa si de pe RASDAQ, care sunt insa si mai riscante.

Se listeaza Fondul Proprietatea?

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/vor-prelua-bancile-proiecte-imobiliare-pe-ce-actiuni-sa-pariem-5318301
5318301
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.