Vor intra dealerii auto in faliment? Cui va vinde Dacia?

Postat la 12 ianuarie 2010 44 afişări

Unul dintre fenomenele care au caracterizat piata auto in 2009, dincolo de prabusirea dramatica a vanzarilor de masini, a fost inchiderea showroom-urilor din interiorul oraselor, in special a celor care functionau in locatii inchiriate. Dezvoltarea afacerii prin credite si achizitia terenurilor la preturile ridicate din perioada 2006-2007 ar putea aduce si primele falimente. "Vom vedea o schimbare in structura. In prezent sunt putini dealeri care au o retea. Se va ajunge in urmatorii ani la o concentrare a retelelor pe aceeasi marca sau pe dealeri multibrand. Dealerii mici care au o marca de volum redus vor disparea", a spus Alin Tapalaga, seful Porsche Inter Auto.

Vor ajunge vanzarile de masini la 100.000 de unitati?

Dupa ce a trecut de 300.000 de masini noi vandute in urma cu trei ani, piata auto va scadea pentru al treilea an consecutiv in 2010, pana la aproximativ 115.000 de unitati. "Potentialul maxim este de 350.000 de unitati", crede Nicolae Sorescu, director general al Radacini Motors, dealer Opel si Chevrolet. Cei mai multi jucatori din piata se asteapta la o stabilizare a vanzarilor.

Cum va evolua pretul petrolului in 2010?

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
dileme,
cover story,
Dacia,
vanzari
/cover-story/vor-intra-dealerii-auto-in-faliment-cui-va-vinde-dacia-5324536
5324536
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.