Micii milionari din imobiliare

Postat la 13 mai 2008 523 afişări

Numele lor nu au o rezonanta in lumea afacerilor, iar unii dintre ei nici macar nu au mai avut o afacere inainte. Cu totii insa au fost atrasi de profiturile fabuloase din afacerile imobiliare si au riscat, devenind dezvoltatori de mici proiecte rezidentiale - bloculete sau ansambluri de vile.

In acest context, consultantul CBRE Eurisko considera ca viitorul nu poate apartine companiilor imobiliare mici decat pentru afacerile de nisa. “Un dezvoltator care vrea sa cumpere materiale de constructie intr-o cantitate mica nu se va compara niciodata cu dezvoltatorul mare, care cumpara productia pe doua luni si plateste si in avans. Producatorul va prefera sa lucreze intr-un an cu trei dezvoltatori mari decat cu 100 de dezvoltatori mici intr-o luna”, argumenteaza consultantul.

 

Totusi, investitorii mici in imobiliare cu care a discutat BUSINESS Magazin spun ca vor lansa cel mai probabil si alte proiecte rezidentiale, bazandu-se pe cererea potentiala inca mare (la sfarsitul anului trecut, intr-un studiu al Erste Bank, cererea in Bucuresti era estimata la 41.000 de locuinte noi). Daniel Ionita, spre exemplu, care jumatate din timpul sau este in Sydney, iar jumatate “se distreaza cu traficul bucurestean”, spune ca la anul are planuri pentru un alt proiect rezidential, mai mare decat cel actual, cu 40 de vile. “Va fi in aceeasi zona si estimez ca va necesita investitii de opt milioane de euro”, afirma Ionita. Si Adrian Niculae spune ca dupa ce va termina actualul ansamblu va mai construi un alt ansamblu care va insuma 20 de vile, in timp ce Catalin Petrus raspunde simplu, desi nu are planuri certe stabilite: “Desigur ca voi mai investi in real estate; nu se compara cu nimic!”. 

 


Ce s-a construit in Bucuresti

Locuintele noi finalizate continua sa fie putine, in ciuda numarului ridicat de ansambluri rezidentiale lansate

 

2005

2006

2007

Total

Proiecte lansate

4

17

18

39

Numar total de unitati

4.871

12.972

17.391

35.324

Unitati in prima faza

1.038

4.260

5.807

11.105

Finalizate

0

0

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/micii-milionari-din-imobiliare-2631560
2631560
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.