BM Storytellers - poveştile ultimilor zece ani spuse de Mişu Negriţoiu, Andreea Răducan, Bogdan Putinică şi Gheorghe Muşat

Autor: Iuliana Roibu Postat la 23 martie 2014 368 afişări

Al doilea an din istoria Business Magazin a fost marcat de creştere economică şi de speranţe mari pentru România, dar şi de instabilitate politică şi schimbări sociale majore.


România se grăbeşte şi ea, iar apropierea de stilul de viaţă occidental înseamnă, în primul rând, obişnuinţa de a te mişca mai repede. A apărut astfel o nouă cultură, a omului activ oră de oră, şapte zile din şapte„. Omul activ câştiga şi mult mai bine, aşa că businessul a urmărit această tendinţă şi Business Magazin a scris „România la suprapreţ„, care arăta că viaţa în Bucureşti era la fel de scumpă precum cea din Seattle, iar mecanismele care au dus la acest fapt erau tocmai lipsa de timp şi de termene de comparaţie ale oamenilor foarte ocupaţi.

Pe lângă oamenii activi, România a asistat la devenirea primului miliardar român în euro, Ion Ţiriac, la tranzacţii importante, precum BCR sau Astral, dar şi la rezistenţa comercianţilor români în faţa invaziei multinaţionalelor din domeniu.

Citiţi discursul complet al lui Bogdan Putinică, la BM Storytellers.


Printre temele de business şi-au făcut loc în 2005 două poveşti despre foşti sportivi: „Rentierii„ povestea despre transformarea foştilor fotbalişti ai naţionalei în oameni de afaceri, iar „Preţ de campion„ analiza modul cum îşi vând imaginea fostele glorii ale gimnasticii, canotajului, înotului sau atletismului românesc. „Este adevărat că în ultimii ani sportul se confundă cu businessul, însă eu sper să nu ne pierdem fairplay-ul şi să rămânem să facem ce şi cum ştim noi mai bine pe partea noastră de sport„, povestea Andreea Răducan la Storytellers.

Andreea Răducan a fost unul dintre sportivii care au povestit cât de greu este să îţi foloseşti imaginea de fost campion odată ce te-ai retras din sport. Un calcul ai primilor săi ani de după retragere îi dădea fostei sportive suma de 30.000 de euro, bani pe care i-a adunat din contracte de imagine şi sponsorizări.

O sumă pentru care eforturile de a deveni sportiv de performanţă nu se justifică: „Am început sportul de performanţă la patru ani, o vârstă la care nu te poţi gândi să alegi un sport care îţi aduce foarte mulţi bani, ci unul care îţi aduce foarte multă glorie. Nu am niciun regret în acest sens.„

Citiţi discursul complet al Andreei Răducan, la BM Storytellers.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/bm-storytellers-povestile-ultimilor-zece-ani-spuse-de-misu-negritoiu-andreea-raducan-bogdan-putinica-si-gheorghe-musat-12307074
12307074
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.