BM Storytellers - poveştile primului an al revistei spuse de Dragoş Petrescu, Gabriel Biriş, Dan C. Mihăilescu şi Bogdan Enoiu

Autor: Iuliana Roibu Postat la 09 februarie 2014 511 afişări

Au trecut zece ani de la prima ediţie a Business Magazin, în octombrie 2004, într-un an efervescent, entuziast, optimist. În 2014, un alt an efervescent atât pentru economie, cât şi pentru istoria revistei, vom sărbători lună de lună aniversarea a zece ani cu Storytellers, un eveniment dedicat poveştilor şi oamenilor care le-au făcut să se întâmple.


2004 a fost pentru Gabriel Biriş anul când a făcut primul pas către viaţa politică, când a pornit pe drumul antreprenoriatului şi când a reuşit să schimbe o propunere de lege în urma unui articol scris în Business Magazin. Din poziţia unuia dintre puţinii oameni de afaceri care au intrat în politică, Gabriel Biriş a povestit la Storytellers cum în 2004, la o întâlnire cu nişte prieteni consultanţi, a pus pe hârtie un plan legislativ, o serie de propuneri pentru România. Unele dintre ele au făcut parte din programul de guvernare al Alianţei D.A., altele încă îşi mai aşteaptă rândul.

„Este modul prin care am considerat eu că pot să ajut societatea, să dau ceva înapoi. Cred că fiecare cetăţean trebuie să întoarcă ce a primit către naţia lui, iar intrarea în politică, cu multă responsabilitate, este o metodă bună prin care intelighenţia românească poate să ajute„, crede Gabriel Biriş. Avocatul, care coordonează companiile Biriş Goran, Biriş Goran Insolvenţă şi Orban Biriş European Consultants, este din 2012 vicepreşedinte al partidului Forţa Civică. Până la a deveni „Papa taxelor din România„, cum l-a numit Legal 500 în urmă cu doi ani, Gabriel Biriş a făcut o facultate de inginerie, a fost consultant, după aceea avocat la Salans şi abia apoi şi-a fondat propriul cabinet de avocatură.

Citiţi aici discursul complet al lui Gabriel Biriş, la BM Storytellers.


2004 l-a prins pe Dragoş Petrescu într-un continuu proces de decizie şi de schimbare. După ce lucra din 2000 în cadrul McDonald’s şi aştepta momentul favorabil pentru a primi un restaurant în administrare în Italia (ca absolvent al Hamburger University), contextul nu a fost favorabil pentru a investi într-o ţară UE ca persoană fizică din afara uniunii şi aşa a apărut primul restaurant City Grill în Bucureşti. „Tot răul spre bine„, a concluzionat Dragoş Petrescu, un om de afaceri al cărui parcurs antreprenorial şi profesional este presărat cu multe începuturi: de la afaceri cu chioşcuri şi ziare până la prima franciză Shell din România şi de la reţeaua McDonald’s la dezvoltarea La mama şi apoi a City Grill, respectiv Buongiorno şi berăriile din grupul Trotter Prim.

Dragoş Petrescu consideră că multele încercări fac parte din plăcerile antreprenoriatului şi că rezistenţa în faţa eşecului şi puterea de a o lua mereu de la capăt fac diferenţa între succes şi eşec. „Când vine vorba despre povestea antreprenor versus angajat, cred că sunt două specii de cetăţeni: o specie care se angajează şi o specie care vrea să îşi ia viaţa în piept şi să aibă propriul drum. Cred că antreprenoriatul nu este pentru oricine, trebuie să fii puternic şi determinat ca să fii antreprenor„, a explicat Dragoş Petrescu la Storytellers. Dintre vorbitorii de la prima ediţie a Storytellers, Dragoş Petrescu este singurul care nu regretă că nu a intrat în politică, dar şi singurul care nu s-a plâns de România: „Mi-aş dori să avem o ţară mai bună şi mai frumoasă şi mai bine reglementată, dar am învăţat că e bine să te bucuri de ce ai. Eu mă bucur acum de ce este şi de ce avem în ţara asta, mă bucur că trăiesc în România, cred că am ales calea cea bună să rămân şi să mă dezvolt aici".

Citiţi aici discursul complet a lui Dragoş Petrescu, fondatorul City Grill şi regele Centrului Vechi.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/bm-storytellers-povestile-primului-an-al-revistei-spuse-de-dragos-petrescu-gabriel-biris-dan-c-mihailescu-si-bogdan-enoiu-12039621
12039621
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.