Vor fi tabletele cu Windows 8 hitul sărbătorilor de iarnă?

Autor: Andrei Gîrbea Postat la 25 octombrie 2012 80 afişări

La sfârşitul lunii octombrie cei de la Microsoft vor lansa oficial mult trâmbiţatul nou sistem de operare (so) Windows 8. Acesta va fi primul so Microsoft în aşa-numita perioadă „post-PC", fiind conceput pentru a fi mai simplu, touch-friendly şi utilizabil pe o multitudine de dispozitive şi platforme hardware.

De fapt, de acest aspect ţine eventualul succes al tabletelor Windows 8 pe platforme ARM: aplicaţiile. În acest moment, baza pusă de versiunea RT a OS-ului este destul de solidă, depinde doar de cei de la Microsoft dacă vor şti să clădească pe ea sau nu, dacă vor reuşi să atragă dezvoltatorii în curtea proprie.

Cat despre tabletele ce vor rula windows 8 standard pentru platforme x86, acestea reprezintă deja o opţiune viabilă, dacă doriţi un computer all-în-one portabil şi sunteţi dispuşi să plătiţi preţul cerut de producători pentru acesta. Modele anunţate şi demne de urmărit ar fi Asus VIVO TAB, Microsoft Surface Pro, Samsung ATIV Smart PC, Acer Iconia W5 şi W7, HP Envy X2, Dell XPS 12, Sony Duo 11, Lenovo Ideapad Yoga 13 şi altele.

Între tabletele cu Windows RT, capul de listă îl ţine Surface-ul celor de la Windows, urmat de modele precum Samsung ATIV TAB, Dell XPS 11, Asus VIVO TAB RT şi altele.

Preţurile, după cum vă spuneam, vor începe de la circa 500 de euro pentru ambele familii, însă tabletele cu adevărat performante construite pe platforme Windows 8 standard vor atinge şi depăşi pragul celor 1.000 de euro. În final, nu pot decât să mă bucur că Microsoft va deveni în sfârşit un jucător vizibil pe piaţa tabletelor, concurenţa acerbă fiind tot timpul un lucru îmbucurător pentru cumpărători. Noul lor SO promite, fiind sprijinit de puterea financiară a gigantului din Redmond şi de zecile de milioane de computere ce rulează Windows vândute în fiecare an. Cât de bine vor fi primite tabletele cu Windows 8 rămâne însă de văzut. Ele au cu siguranţă potenţial şi vânt din pupa, depinde doar de Microsoft şi de producătorii de hardware dacă vor şti să îl utilizeze cum trebuie sau nu.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Tabletele,
Windows 8
/business-hi-tech/vor-fi-tabletele-cu-windows-8-hitul-sarbatorilor-de-iarna-10257496
10257496
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.