V-aţi cumpăra un televizor inteligent?

Autor: Andrei Gîrbea Postat la 11 mai 2012 155 afişări

Domeniul televizoarelor moderne evoluează rapid în ultimii ani. După dispariţia vechilor modele cu tuburi catodice şi înlocuirea lor cu versiuni cu ecrane plate, mai compacte şi mai subţiri, au apărut televizoare 3D. Mai nou, vedem că televizoarele inteligente încep să îşi croiască drum spre casele noastre. Acest lucru este susţinut şi de mişcările marilor producători: tot mai mulţi au lansat în acest an televizoare cu funcţii extra, ce pot fi încadrate în gama Smart.

Din anumite puncte de vedere, accesul la conţinut este aspectul ce face cu adevărat diferenţa dintre un televizor clasic, fără conexiune la internet, şi unul inteligent. Obiceiurile de consum se modifică, cumpărătorii de astfel de dispozitive petrec din ce în ce mai puţin timp urmărind clasicele posturi de televiziune, care în cele mai multe cazuri nu le pot satisface exigenţele.

Tocmai de aceea ei caută conţinutul în alte părţi şi îşi doresc să îl poată accesa uşor pe un televizor Smart, dar în România acest lucru este complicat. Există servicii online locale, precum Muvix.ro, ce oferă conţinut în mod legal, dar calitatea sau oferta nu impresionează. Cu aceste detalii în gând ajungem la aspectul final de care vom discuta: preţurile Smart TV-urilor. Modelele medii şi mai compacte se situează pe la 3.500-4.000 de lei, în vreme ce versiunile de top sar de 10.000 de lei.

Desigur, calitatea imaginii, a construcţiei şi numărul funcţiilor justifică un astfel de preţ, chiar dacă în oarecare măsură ele sunt oferite şi de televizoare cu preţuri mai accesibile, cărora le lipseşte indicativul Smart. Un lucru este cu siguranţă cert însă: dificultatea de a accesa conţinut alternativ de calitate este un real impediment de care un eventual cumpărător de Smart TV în România se va lovi în prezent şi probabil şi în următorii ani.

În concluzie, televizoarele inteligente au multe de oferit unui posibil cumpărător din România, dar nu atât prin prisma factorului Smart, cât mai mult prin calitatea ecranelor, prin designul exclusivist şi prin funcţiile şi porturile pe care le încorporează. Rămâne la latitudinea fiecăruia să decidă dacă aceste aspecte sunt suficiente sau nu pentru a vă atrage în rândul cumpărătorilor de Smart TV-uri.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
televizor,
preturi,
smart tv,
tehnologie,
3D,
vod,
internet,
mobil
/business-hi-tech/v-ati-cumpara-un-televizor-inteligent-9593628
9593628
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.