Un român a inventat un aparat care îţi spune ce personalitate ai şi pentru ce job eşti cel mai potrivit

Autor: Florin Casota Postat la 07 iunie 2016 2716 afişări

CUI I SE ADRESEAZĂ? Invenţia a fost patentată în 2013, iar produsul, care se află acum pe piaţă, a fost înregistrat în 2015. În demararea acestei afaceri, Alexandru Galoş a venit către Dumitru Grigore, despre care spune îi cunoştea munca în domeniu şi că acum acesta „are acţiuni în companie şi are această motivaţie supremă că invenţia lui nu i-a fost cumpărată de cineva, ci participă activ la dezvoltarea ei“. Pentru realizarea unui model de business românii au mers în Canada, la Psychometryc Systems, care le-au trasat modelul de business şi l-au adaptat pentru piaţa din România.

„Soluţia de monetizare, soluţia de cloud computing, toate sunt de la canadieni. Vrem să facem produsul nostru nu doar pentru piaţa românescă, ci pentru mai multe pieţe de aceea avem şi suport multilingual. Deocamdată vrem să vindem în România, apoi în toatălumea.“ Aparatul a fost proiectat în Canada, componentele sunt cumpărate de peste tot din lume, dar asamblarea şi producerea se fac în România. Potrivit lui Alexandru Galoş, informaţiile oferite de sistemul MindMi pot fi utilizate în domenii diverse de activitate, în special în resursele umane sau psihologia aplicată. Specialiştii din domeniul resurselor umane pot utiliza produsul în diverse contexte profesionale, precum orientarea în carieră, managementul aptitudinilor sau în evaluarea şi dezvoltarea grupurilor şi echipelor formate la locul de muncă. 

Sistemul şi-ar putea găsi utilitatea şi în domenii specializate precum educaţia sau poliţia. „Acesta ar putea fi folosit şi în cabinetele de psihologie, în şcoli, în cadrul poliţiei sau pentru piloţi, care ar putea să se testeze înainte să plece în cursă. Psihologii care lucrează cu piloţii vor putea configura un raport special pentru ei“, spune Galoş, ce-şi presărează vorbele cu mici lovituri în masă. „Odată ce ideea este pusă pe piaţă oamenii vor veni şi vor cere, «Eu am nevoie de chestia asta, de treaba aia». Noi acum am creat modele generale, pentru resurse umane, dar aparatul poate fi specializat pentru diferite zone.“

Sistemul a fost lansat în cadrul Bucharest Technology Week, iar produsul va fi comercializat din această lună şi Alexandru Galoş a spus că a primit un număr de comenzi, fără a preciza însă o cifră, din România, Statele Unite şi Africa de Sud, dar că-şi doresc să vândă în jur de 100 de unităţi până la începutul anului viitor.

În dezvoltarea produsului s-au investit până acum aproximativ 500.000 de eurobu din fonduri persoanele, potrivit lui Galoş, care spune că „suntem trei oameni implicaţi în această companie, fiecare investeşte energie, suflet şi bani, poate eu mai mulţi bani decât ceilalţi“.

Când a venit vorba despre estimări şi venituri, acesta a spus: „Vedem la sfârşitul anului, în funcţie de cum răspunde piaţa, dacă avem un model de business bun pentru piaţa din România“.

Totuşi ce aduce în plus sistemul acesta faţă de testarea clasică? „Rapiditate“, spune şeful Psychometric Systems, precizând că formularele clasice se completează într-un timp mai mare. Totuşi acesta adaugă faptul că „MindMi nu relevă aceleaşi date ca testele psihologice clasice, ci altele sau unele asemănătoare“.

În încheiere Alexandru Galoş spune despre MindMi că „este o soluţie, nu este un panaceu pentru toate problemele psihologiei şi ale recrutărilor de pe planeta asta“.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/un-roman-a-inventat-un-aparat-care-iti-spune-ce-personalitate-ai-si-pentru-ce-job-esti-cel-mai-potrivit-15441441
15441441
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.