Topul gadgeturilor din 2016

Autor: Florin Casota Postat la 22 decembrie 2016 1513 afişări

SONY RX100V - Review-ul complet aici

Un produs cărui mi-a fost greu să-i găsesc puncte negative a fost camera foto Sony RX100V. La doar 300 de grame, este capabilă de lucruri impresionante pe care unele DSLR-uri nu le fac. RX100V este un point and shoot ceva mai mic decât un smartphone, dar mai gros (102 x 58 x 41 mm). Îl poţi pune în buzunar şi poţi uita de el. Un pasionat de fotografie nu ar trebui să mai aibă nicio scuză dacă nu are acest aparat peste tot. La fel ca şi ultimele două versiuni ale acestei camere, şi RX100V are un senzor destul de mare, de 1 inch (13,2 x 8,8 mm), de 20 MP, o lentilă de 24-70 mm şi o deschidere maximă a diafragmei de f/1,8. Senzorul mare al camerei îi permite posesorului să captureze imagini mult mai dinamice decât cele surprinse cu un smartphone sau cu alt point and shoot mai ieftin, iar asta se vede cel mai bine în situaţii de luminozitate scăzută. Lentila este marca Zeiss, de bună calitate, şi îţi permite să faci cam orice tip de fotografie (portret, landscape, macro etc.), cu toate că în unele situaţii am simţit nevoia unui zoom mai mare. Am rămas plăcut surprins de performanţele camerei şi pentru filmarea video, RX100V fiind capabilă să filmeze 4K la 24p, 25p sau 30p şi full HD până la 120p. Estomparea fundalului la f/1,8 este extrem de plăcută, iar filmarea obiectelor pentru recenzii video este o plăcere. În plus, camera este capabilă să filmeze şi slow motion până la 1.000 de cadre pe secundă, la 1.080p.

SAMSUNG GEAR ICONX - Review-ul complet aici

Gear IconX reprezintă prima încercare a Samsung de a crea primele căşti cu adevărat wireless, ce nu sunt legate între ele. Produsul nu este perfect şi se adresează unui public ţintă, pasionaţii de jogging. Căştile au un design elegant; imediat cum le scoţi din cutie, care funcţionează şi pe post de încărcător, îţi dai seama că ai de-a face cu un produs premium. Însă nu doar arată bine, ci sunt şi confortabile, iar faptul că sunt complet wireless oferă un sentiment eliberator.

Controlul este intuitiv şi simplu, însă câteodată problematic. O atingere pentru pornirea unei melodii; două atingeri pentru trecerea la următoarea piesă; trei atingeri pentru melodia anterioară; glisarea degetului în sus sau în jos pe cască pentru reglarea volumului şi o atingere prelungită pentru a începe înregistrarea antrenamentului. Problema este că în timp ce mergi sau alergi căştile nu înregistrează întotdeauna mişcările dorite: fie când voiam să trec pe pauză sărea la următoarea melodie, fie în loc de două atingeri căştile percepeau trei şi melodia anterioară începea din nou. Totuşi nu asta este problema cea mai mare, ci faptul că autonomia bateriei este foarte scăzută (în jur de o oră, conectate la telefon) şi funcţionează cam două-trei ore dacă muzica este redată chiar de playerul încorporat în căşti. Un alt element interesant este faptul că IconX îţi poate înregistra pulsul, bătăile inimii, caloriile arse şi distanţa parcursă. Aşadar, dacă sunteţi amatori de jogging şi de muzică, IconX ar putea fi o soluţie pentru voi.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.