Facebook si problemele sale. Cat de sigure sunt informatiile utilizatorilor?

Postat la 31 mai 2010 103 afişări

Mark Zuckerberg are o retea impresionanta de prieteni. Ar trebui, in teorie, sa stie cum sa tina secretele celor aproape 520 de milioane de oameni din reteaua lui. In practica insa, au aparut scapari, si nu putine, iar amicii au inceput sa se supere si sa plece.

"Celor de la Facebook nu le ramane decat sa se asigure ca miscarile pe care le fac nu lasa loc pentru ca retelele concurente sa profite de aceasta slabiciune", apreciaza Ray de la Forrester Research. Cativa antreprenori au ochit deja o oportunitate in interesul crescut pentru site-uri de socializare, combinat cu grija pentru confidentialitatea informatiilor. Multi dintre cei ce au pierdut trenul, lansand retele tarziu pentru o piata deja captata de MySpace si Facebook, spera sa castige acum doar cu promisiunea unei securitati ridicate a datelor personale ale membrilor.

"Acum este momentul potrivit pentru noi", declara recent pentru New York Times Leo Shimizu, unul dintre fondatorii retelei Pip.io, lansata in luna februarie si care numara putin peste 20.000 de utilizatori. "Ocazia este unica. Depinde de noi cum profitam de ea", a continuat Shimizu, aducand argumentul ca in lumea socializarii online popularitatea este o notiune foarte trecatoare, lucru dovedit din plin de ascensiunea si decaderea unor nume ca MySpace, Friendster sau AOL, iar o strategie corecta poate deschide oricand o noua piata.

Cea mai mare greseala pe care ar putea sa o faca acum Facebook ar fi sa braveze in continuare, actionand pe baza pretentiei lui Zuckerberg ca majoritatea membrilor de fapt nu sunt cine stie ce interesati de confidentialitatea informatiilor (nici macar atunci cand mesajele lor private devin "din greseala" publice pe net). Sau sa continue sa faca schimbari tot la cateva luni odata, de fiecare data cand apar plangeri sau erori tehnice rusinoase. Bulgarele de zapada care se rostogoleste acum s-ar transforma intr-o avalansa de neoprit, iar Facebook ar ajunge la muzeul fostelor glorii de pe internet.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
Facebook,
probleme,
securitate,
conturi
/business-hi-tech/new-media/facebook-si-problemele-sale-cat-de-sigure-sunt-informatiile-utilizatorilor-6195473
6195473
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.