Reducerea costurilor si maximizarea performantelor - ultimele inovatii

Autor: Roxana Cristea Postat la 17 iunie 2011 78 afişări

Cele mai importante companii de tehnologie din lume se intrec in lansarea de solutii pentru reducerea costurilor si maximizarea performantelor. Printre gondole, palmieri si jocuri electronice, saptamana trecuta a venit si randul Hewlett-Packard sa scoata la iveala ultimele inovatii.

In viitorul apropiat vor fi patru miliarde de oameni conectati la internet si doua miliarde de dispozitive mobile, crede Meirlaen. Pe masura ce companiile cer centre de date de capacitate tot mai mare, proiectele construite prin metode traditionale pot dura in jur de doi ani sau chiar mai mult, sunt costisitoare si pot consuma o cantitate mai mare de energie electrica decat tehnologia pe care o sustin. Acesta este unul dintre motivele pentru care HP a lansat POD 240a, cel mai eficient centru de date din lume, care poate fi livrat si instalat in doar cateva saptamani fata de cativa ani si poate reduce cu pana la 75% costurile initiale fata de o unitate traditionala.

Pe langa centre de date, in cadrul evenimentului organizat in Las Vegas, HP a lansat si servicii si aplicatii pentru maximizare performantei in companii. Spre exemplu, HP CloudSystem, anuntat initial in ianuarie 2011, este o platforma pentru construirea si administrarea serviciilor de cloud in toate mediile, fie ele private, publice sau hibride, care asigura securitatea, guvernanta si administrarea diferitelor medii hardware si software.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
servere,
gondole
/business-hi-tech/it/reducerea-costurilor-si-maximizarea-performantelor-ultimele-inovatii-8344203
8344203
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.