iPhone 6 ar putea fi începutul sfârşitului pentru Apple

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 04 septembrie 2014 2236 afişări

Sfârşitul fiecărui an aduce telefoane şi gadgeturi care încearcă să revoluţioneze piaţa de profil. Este sezonul în care multe companii aleg să îşi prezinte ultimele smartphone-uri, sisteme de operare sau inovaţii în hardware. Principala „atracţie" de anul acesta este iPhone 6, însă alături de Apple vor mai ieşi la rampă şi Samsung, Motorola sau Google. Analiştii au păreri împărţite: unii cred că supremaţia iPhone va continua, în vreme ce alţii cred că a şasea versiune a telefonului nu va reuşi să se ridice la nivelul aşteptărilor.

GALAXY S6

Samsung Galaxy S5 nu a fost cel mai de succes model al producătorului coreean, fiind devansat de iPhone 5S din punctul de vedere al vânzărilor la nivel global. ”Au făcut o singură greşeală„, declara Tom Kang, analist la Counterpoint. ”Au produs un telefon care nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor şi acum plătesc preţul.„ Cu ocazia modelului S6, Samsung vrea să schimbe acest lucru şi plănuieşte, la fel ca Apple, modificări importante în ceea ce priveşte designul. Deşi telefonul va fi lansat la începutul anului viitor, el se află deja în atenţia tuturor şi zvonurile apar în fiecare zi.

Modificările vor include, cel mai probabil, o rezoluţie mai mare, un display de tip QHD (Quad High Definition) şi un procesor Qualcomm Snapdragon 808. Displayul QHD are o rezoluţie de 2.560 x 1.440 pixeli, aparatul având posibilitatea de a filma şi rula video Full HD. Din punct de vedere al designului, S6 va avea o carcasă metalică cu inserţii, asemănătoare celei folosite la Galaxy Alpha. Ecranul va fi mai mare decât în cazul modelelor precedente, probabil în jur de 5,2 - 5,3 inchi. Android va rămâne în continuare sistemul de operare folosit, chiar dacă au existat în ultima vreme o serie de declaraţii contradictorii ale reprezentanţilor Samsung şi de la Google. O noutate ar fi schimbarea difuzoarelor folosite în mod curent de Samsung cu unele preluate de la HTC One M8, cu sunet mai clar.

GALAXY NOTE 4

Galaxy Note 4, o altă lansare a celor de la Samsung, va avea un ecran de 5,7 inchi cu rezoluţie HD şi ar putea să îşi recunoască stăpânul prin scanarea retinei, confom unui tweet din vară al companiei. Şi dacă acestea nu sunt suficiente motive pentru a cumpăra Note 4, acesta va veni într-o carcasă premium de metal şi un ecran flexibil.Device-ul va fi dotat cu Pen stylus, la fel ca modelele precedente, şi va folosi acelaşi Android. Galaxy Note 4 va fi lansat pe 3 septembrie şi va avea un preţ de pornire de aproximativ

700 de dolari.

SAMSUNG GEAR S

Până la lansările din toamnă, Samsung tocmai a lansat un nou model de ceas inteligent, Gear S, care are un ecran curbat şi este capabil să efectueze şi să primească apeluri telefonice fără un telefon mobil în apropiere. Succesorul lui Gear Live va fi disponibil începând din luna octombrie şi este echipat cu sistemul de operare Tizen, dezvoltat de Samsung ca o alternativă la sistemul de operare Android al lui Google.Noul smartwatch are un ecran de 2 inchi, are conexiune Wi-Fi şi este echipat cu o gamă variată de senzori, precum GPS, barometru, busolă şi chiar un detector de raze ultraviolete.

”Samsung Gear S redefineşte conceptul de echipamente smart purtabile. Consumatorii vor putea rămâne conectaţi în permanenţă la mediul virtual„, a declarat J.K. Shin, CEO-ul Diviziei Mobile şi IT al Samsung.Producătorul sud-coreean a lansat şi Samsung Gear Circle, o cască Bluetooth care are un sistem de siguranţă magnetic ce se prinde în jurul gâtului utilizatorului când nu este folosită şi care vibrează la primirea apelurilor sau notificărilor prin e-mail.Lansarea produselor Samsung a coincis cu prezentarea oficială a noului smartwatch LG G Watch R, un ceas inteligent bazat pe sistemul Android Wear, cu un ecran clasic, rotund.

NEXUS 6

Atunci când Nexus 5 a fost lansat, la sfârşitul anului trecut, Google a arătat că vrea să menţină linia de produse avansate tehnologic, ieftine ca preţ şi care folosesc o versiune cât mai simplă de Android. Anul acesta, atenţia se îndreaptă din nou către gigantul din Silicon Valley în aşteptarea noului model Nexus. Deşi nu se ştie exact când şi dacă acest model va fi lansat, site-urile de specialitate vorbesc de o lansare ”spontană„ în ultimele luni ale anului.

Sistemul de operare folosit de Nexus va fi Android L, o variantă mai nouă dar în acelaşi timp simplificată a sistemului folosit anterior, Android KitKat. Cel mai probabil, Nexus 6 va fi bazat pe designul LG G3, dat fiind faptul că LG a produs în trecut alte modele Nexus. Zvonurile vorbesc despre un display de 5,2 inchi de tip QHD cu o rezoluţie de 2.560 x 1.440 pixeli. Din punctul de vedere al puterii, Nexus 6 va fi dotat, cel mai probabil, cu un procesor Snapdragon 805 de 2,6 gigaherţi şi 3 GB de memorie RAM. Nexus 6 va avea un preţ de pornire similar cu cel al modelului 5, respectiv 370 de dolari.

MOTO X+1

Noua generaţie a telefoanelor produse de Motorola poartă numele de Moto X+1 şi va avea, conform zvonurilor, un display de 5,2 inchi cu o rezoluţie de 1.920 x 1.080 pixeli. Sistemul de operare folosit va fi Android 4.4.3, ce va rula pe un procesor Snapdragon 800 cu 2 GB de RAM şi 32 GB memorie internă. Camera va avea 12 MP, o îmbunătăţire semnificativă faţă de modelele precedente.Motorola mai pregăteşte încă o surpriză pasionaţilor de gadgeturi, anunţând lansarea device-ului Moto 360, un smartwatch.Moto X+1 va fi lansat pe 4 septembrie în Statele Unite şi va avea un preţ de pornire de 400 de dolari.

Niciunul dintre aceste telefoane nu a fost încă lansat, iar informaţiile prezentate se bazează în mare măsură pe zvonuri sau pe aşteptările specialiştilor. În mod tradiţional, cele mai multe zvonuri s-au adeverit odată cu lansarea gadgeturilor, însă există posibilitatea ca sfârşitul de an să aducă funcţii sau facilităţi cu totul noi.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/iphone-6-ar-putea-fi-inceputul-sfarsitului-pentru-apple-13204209
13204209
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.