Facebook creste si descreste. Cum va stopa pierderile de utilizatori

Autor: Roxana Cristea Postat la 22 iulie 2011 45 afişări

Dupa succesul rasunator al fermelor, mafiotilor si al insulelor, Facebook va aduce utilizatorilor muzica si filme, totul pentru a stopa scaderile de utilizatori in anumite tari si pentru a reusi sa ajunga la o valoare de 100 de miliarde de dolari a preconizatei oferte publice. Va reusi?

Facebook de unde am luat aceste informatii, schimbari sezoniere precum absolventii de scoli si alti factori pe termen scurt pot influenta numerele de la luna la luna", explica raportul Inside Facebook Gold.

Cu toate astea, Facebook atinge aproape 50% din totalul populatiei de pe internet dintr-o anumita tara, intr-o masura mai mare sau mai mica, in functie de rata de acces la internet in acea tara.

Toate noile anunturi si functionalitati aduse de Facebook sunt menite sa sporeasca numarul de utilizatori si implicit valoarea companiei, mai ales avand in vedere faptul ca oferta publica initiala (IPO) pentru Facebook ar putea fi anuntata in primavara lui 2012 la valoarea de 100 de miliarde de dolari, potrivit CNBC. Desi compania a refuzat sa comenteze informatiile, Sheryl Sandberg, COO al Facebook, anunta in luna mai ca listarea companiei este "inevitabila".

LinkedIn a fost prima retea sociala care s-a listat la bursa, fiind evaluata la circa 6,2 miliarde de dolari. Pentru comparatie, Apple are o capitalizare de 295 miliarde dolari, Microsoft de 205 miliarde dolari, Google de 156 miliarde, Amazon de 54 miliarde, eBay de 37 de miliarde, iar Yahoo! de 17 miliarde dolari. Cu 100 de miliarde, Facebook ar intra direct in top cinci.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/facebook-creste-si-descreste-cum-va-stopa-pierderile-de-utilizatori-8503570
8503570
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.