Dramoleta Flappy Bird: ce alegi între povara succesului şi câştigul a 50.000 de dolari pe zi

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 18 februarie 2014 849 afişări

Cea mai recentă senzaţie din lumea jocurilor pe telefon, Flappy Bird, şi-a găsit sfârşitul în urmă cu câteva zile. Motivul a fost unul neaşteptat: autorul, Dong Nguyen, nu a mai putut face faţă celebrităţii aduse de joc şi a decis retragerea acestuia de pe toate platformele de aplicaţii mobile.

Povara succesului s-a dovedit prea mare. Odată cu succesul au început şi problemele pentru Dong Nguyen. Fanii au început să îi scrie mesaje la care nu avea timp să răspundă, iar presa a început să îl „vâneze" pentru interviuri. Obişnuit cu o viaţă simplă, vietnamezul a fost copleşit de atenţia primită şi a făcut apel, în mai multe rânduri, să fie lăsat în pace. Jucătorii au continuat însă să îi scrie, aducându-i reproşuri cum că le-ar fi distrus viaţa. Copleşit de evenimentele din jurul său, Nguyen a anunţat pe 8 februarie că va retrage Flappy Bird de pe toate platformele mobile de pe care putea fi descărcat.

Ulterior, programatorul a scris pe Twitter că regretă lansarea unui produs care a provocat dependenţă şi că persoana cea mai afectată de Flappy Bird a fost chiar el.

Cum să faci bani de pe urma unui produs care nu mai există. Succesul imens al Flappy Bird a declanşat producerea unei serii de jocuri similare, fie cu avioane care trebuie să parcurgă un traseu similar, fie cu supereroi sau chiar cu alte animale. Comparând cifrele obţinute de jocul original cu cele ale imitaţiilor, putem trage concluzia că utilizatorii nu sunt atraşi de celelalte variante.

Cei mai oportunişti dintre fanii jocului au găsit o metodă inedită de a face bani, scoţând la vânzare telefoane sau tablete cu Flappy Bird instalat pe ele. Astfel de dispozitive au ajuns să se vândă cu sute sau chiar mii de dolari pe site-uri precum eBay.com.

Ca urmare a retragerii Flappy Bird, Nguyen a primit chiar ameninţări cu moartea, însă decizia vietnamezului pare definitivă. El nu exclude însă lansarea unor alte jocuri sau chiar a unei continuări pentru deja legendarul Flappy Bird.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/dramoleta-flappy-bird-ce-alegi-intre-povara-succesului-si-castigul-a-50-000-de-dolari-pe-zi-12099136
12099136
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.