Diablo 3: a meritat 12 ani de aşteptare ?

Autor: Andrei Gîrbea Postat la 30 mai 2012 90 afişări

Unul dintre cele mai anticipate jocuri ale ultimilor ani şi-a făcut în sfârşit apariţia. Vorbim, desigur, de Diablo 3, RPG-ul hack-and-slash ce are de purtat pe umeri o mantie apăsătoare, moştenită de la versiunile precedente. După 12 ani, nerăbdarea fanilor seriei Diablo a atins cote greu de descris, iar întrebarea de pe buzele tuturor este una singură: este Diablo 3 jocul mult aşteptat?

În România puteţi procura Diablo 3 în două modalităţi: îl puteţi descărca direct de pe Battle.net, după ce veţi plăti online suma de 60 de euro, sau puteţi achiziţiona versiunile clasice ale jocului, cu preţuri ce pornesc de la 230 de lei în diversele magazine şi urcă spre 400-500 pentru versiunile Collector's Edition.

În final, ca un înfocat fan al seriei Diablo în copilărie, mă declar mulţumit de Diablo 3, chiar dacă cu siguranţă sunt încă multe elemente ale jocului pe care le voi descoperi în viitor. Pentru că, după cum fanii seriei probabil ştiu, jocul nu se termină atunci când scăpaţi lumea de Diablo pe modul de dificultate Normal, ci abia începe. Modurile Nigthmare, Hell sau Inferno, în care veţi retrăi aceeaşi poveste, dar cu noi bariere şi obstacole, vor duce la dezvoltarea personajului vostru şi obţinerea de obiecte rare, cele atât de râvnite de orice fan al RPG-urilor. Iar abia apoi va începe experienţa Multiplayer la nivel înalt.

Deşi povestea în jurul căreia se desfăşoară acţiunea în Diablo 3 nu impresionează, atmosfera aceea care te ţine prins în mijlocul jocului este în continuare prezentă şi adusă la zi, prin elementele grafice, audio şi prin modul în care Blizzard a implicat socializarea în joc, legătura permanentă cu alţi jucători umani, ce au ca şi tine un singur scop: să-i vină de hac lui Diablo.

De aceea mă aştept ca Diablo 3 să fie o frumoasă reîntoarcere în copilărie pentru cei de vârsta mea, dar şi o experienţă interesantă pentru noua generaţie de jucători tineri. Iar pe măsură ce timpul va trece şi noi elemente vor fi adăugate jocului, în vreme ce problemele cu serverele întâlnite în prezent vor fi rezolvate, experienţa hack-and-slash clasică oferită de Diablo 3 ar trebui să devină şi mai interesantă.

Aşadar, după 12 ani, aşteptarea a luat sfârşit şi capul lui Diablo a fost pus la bătaie pentru a treia oară, într-o nouă versiune a seriei celor de la Blizzard. Una mai simplificată, mai accesibilă, dar parcă şi mai captivantă ca niciodată.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Diablo 3,
RPG,
joc
/business-hi-tech/it/diablo-3-a-meritat-12-ani-de-asteptare-9680732
9680732
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.