Cum te fereşti de hoţii informatici?

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 21 mai 2013 186 afişări

Siguranţa datelor confidenţiale este principalul motiv pentru care companiile aleg să migreze către cloud, dar totodată şi cauza reticenţei cu care alte companii privesc această tehnologie. O serie de bune practici pentru lucrul în nori şi, dacă nu e de ajuns, şi o întreagă industrie conexă a aplicaţiilor de securitate în cloud, promit însă că, măcar la nivel teoretic, datele n-au cum să fie pierdute.

Cum te fereşti de hoţii informatici?

OMPANIA ARE DEJA O SOLUŢIE FUNCŢIONALĂ PENTRU CENTRE DE DATE, CARE POATE FI FOLOSITĂ INDEPENDENT DE PLATFORMA SOFTWARE AFLATĂ LA BAZĂ. „Am dezvoltat o soluţie de securitate gândită în mod special pentru noile medii de schimb de informaţii. Bitdefender GravityZone (cunoscută şi ca Bitdefender SVE) este o soluţie de securitate independentă de platforma software şi e proiectată pentru un consum minim de resurse pe maşinile virtuale închiriate de client„, explică executivul Bitdefender. Dezvoltarea de soluţii dedicate de securitate pentru centrele de date este esenţială, în condiţiile în care utilizarea cloudului se va extinde puternic în următorii ani, mai ales că şi noile sisteme de operare pentru computere au integrate asemenea servicii.

MPACTUL CLOUD COMPU-TINGULUI E DIN CE ÎN CE MAI MARE DE LA UN AN LA ALTUL. În acest moment, atât mediul de business, cât şi cel rezidenţial sunt extrem de bine integrate cu cloudul„, susţine Jurcuţ, dând drept exemplu integrarea sistemelor de operare noi cu spaţiile de stocare în cloud (Windows 8 şi SkyDrive sau Ubuntu cu One) sau disponibilitatea stocării independente de sistemul de ope-rare prin soluţii precum Google Drive, Dropbox sau Bitdefender Safebox, produse care sunt extrem de populare pe piaţa locală. Acestora li se mai adaugă şi e-mail-ul sau suitele de aplicaţii de tip office din cloud, precum Google Docs sau Microsoft Office, iar lista serviciilor bazate pe tehnologia cloud pe care consumatorii le folosesc poate fără să ştie că sunt asociate acestui concept nu se opreşte aici. Toate potenţiale riscuri de securitate pentru necunoscători.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/cum-te-feresti-de-hotii-informatici-10891294
10891294
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.