Cum profită e-reader-ul, tableta şi smartphone-ul de problemele cărţilor tradiţionale

Autor: Andrei Gîrbea Postat la 10 mai 2013 504 afişări

Pentru mulţi, cititul este o activitate zilnică. Şi chiar dacă răsfoitul foilor de hârtie are un farmec aparte, cărţile tipărite vin la pachet cu o tolbă de impedimente: sunt voluminoase, se deteriorează în timp şi au preţuri destul de piperate. Soluţia? Cărţile electronice.

Cum profită e-reader-ul, tableta şi smartphone-ul de problemele cărţilor tradiţionale

În ceea ce priveşte preţul, putem găsi tablete moderne ce pornesc de la 400 de lei şi urcă spre mai multe mii de lei. Diferenţele dintre acestea sunt la rândul lor exponenţiale, atât în privinţa calităţii construcţiei şi ecranului, cât şi în cea a dotărilor şi capabilităţilor fiecărui model în parte.

Telefoanele mobile moderne, smartphone-urile, oferă în mare aceleaşi funcţii precum cele ale tabletelor, într-un ambalaj mult mai compact. În plus, au un mare avantaj: le avem tot timpul cu noi. Astfel, dacă doriţi să citiţi în drumul spre sau dinspre serviciu ori şcoală, nu mai trebuie să căraţi un dispozitiv în plus. Şi nici nu mai trebuie să cumpăraţi unul.

DESIGUR, ACELEAŞI PROBLEME CU ECRANELE, autonomia şi preţul persistă şi aici. Ba mai mult, autonomia telefoanelor va fi chiar mai scăzută, iar cititul pe un ecran de mici dimensiuni poate fi foarte obositor pentru ochi.

În rândul micilor observaţii, ar trebui să ştiţi că în general tabletele şi telefoanele pot oferi access la colecţii mai bogate de conţinut digital. Fiecare mare producător oferă aplicaţii pentru principalele modele existente pe piaţă. În plus, dacă vă propuneţi să citiţi mult pe o tabletă, tineţi minte că densitatea pixelilor este extrem de importantă (rezoluţia raportată la dimensiunea ecranului). Cu cât aceasta este mai mare, cu atât textele şi detaliile vor fi reproduse mai fin, mai curat şi vor fi mai lizibile.

Trăgând linie, eReaderele sunt la momentul actual de departe dispozitivele cele mai potrivite strict pentru „răsfoitul„ cărţilor digitale, fiind accessible, uşor de transportat şi adaptate utilizării în cam orice mediu. Însă dacă nu sunteţi un cititor înrăit, ce devorează zeci sau sute de pagini zilnic, probabil vă veţi înţelege bine şi cu telefoanele mobile sau tabletele. Primele fac deja parte din viaţa voastră oricum, iar tabletele oferă o mulţime de funcţii suplimentare chiar şi faţă de cel mai performant eReader de pe piaţă.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/cum-profita-e-reader-ul-tableta-si-smartphone-ul-de-problemele-cartilor-traditionale-10869202
10869202
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.