Chrome OS, noul sistem de operare de la Google

Postat la 08 iulie 2009 26 afişări

Incepand cu anul viitor, va fi disponibil pentru achizitionare un nou sistem de operare, numit Chrome OS, ce va putea fi folosit initial doar pe netbook-uri ( laptopuri folosite exclusiv pentru accesul la internet), potrivit unui anunt al companiei.

Sistemul de operare va fi compatibil cu procesoarele fabricate de Intel şi ARM. Programul va fi de tipul “open source” ceea ce le va putea permite utilizatorilor externi sa modifice programul.

"Viteza, simplitatea şi securitatea sunt principalele caracteristici ale Chrome OS. Proiectăm sistemul de opearare în aşa fel încât să fie rapid şi uşor de folosit, pentru a oferi acces la Internet în câteva secunde", au afirmat doi oficiali ai Google.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
chrome,
google,
android,
IT&C
/business-hi-tech/it/chrome-os-noul-sistem-de-operare-de-la-google-4623850
4623850
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.