Ce facem atunci când bateria telefonului ţine prea puţin

Autor: Andrei Gîrbea Postat la 20 iunie 2013 4637 afişări

Îmi aduc aminte cu oarecare nostalgie de telefoanele anilor 2000, pe care le încărcam o dată şi le foloseam chiar şi o săptămână. Pe măsură ce telefoanele au devenit smartphone-uri, cu ecrane care de care mai sofisticate, cu hardware puternic şi funcţii tot mai multe, autonomia lor a scăzut exponenţial. Astfel că în prezent am ajuns să ne plângem că nu ne ţine bateria telefonului nici măcar până la sfârşitul zilei, deşi l-am încărcat de dimineaţă.

Ce facem atunci când bateria telefonului ţine prea puţin

 Bateriile din telefon au la rândul lor propria capacitate. Să luăm cazul unui iPhone 5, cu o baterie de 1.440 mAh. Aţi putea fi înclinaţi să credeţi că o baterie externă de 2.000 mAh poate încărca fără probleme pe cea a unui iPhone, însă în multe cazuri nu e chiar aşa din cauza randamentului bateriei. Acesta se situează în majoritatea cazurilor undeva între 50 şi 80%, în funcţie de cât de bune sunt bateriile. Cu alte cuvinte, o baterie externă de 2.000 de mAh va putea încărca un telefon cu o baterie cuprinsă între 1.000 şi 1.500 mAh (sau doar parţial un dispozitiv cu o baterie mai mare). Acest aspect este extrem de important, crucial aş zice, atunci când vă alegeţi o baterie externă pentru a fi siguri că vă poate încărca telefonul cel puţin o dată.

PE PIAŢĂ EXISTĂ ASTFEL DE ACCESORII CU CAPACITĂŢI CUPRINSE ÎNTRE 1.000 ŞI 20.000 MAH, poate chiar şi mai mult. Desigur, dimensiunile acestora cresc proporţional cu capacitatea. Aşadar, probabil o soluţie ideală pentru utilizatorii de smartphone-uri de top ar fi bateriile de circa 3.000-5.000 mAh, ce oferă un bun raport între capacitatea de încărcare şi greutate/dimensiuni.

Un alt aspect foarte important este compatibilitatea cu telefonul vostru şi mufele sau ieşirile oferite de fiecare baterie. Majoritatea acestor accesorii oferă un port USB ce este folosit atât pentru a încărca jucăria, cât şi pentru a scoate apoi curentul spre un gadget conectat, folosind cablul USB oferit de fiecare producător în parte. Există însă şi baterii cu cabluri integrate, fie microUSB sau chiar şi Lightning, pentru iPhone-uri. Pe lângă aceasta, există şi soluţii cu mai multe ieşiri, care îţi vor permite să încarci mai multe dispozitive concomitent. Aşadar, alegeţi în funcţie de necesităţi.

Nu în ultimul rând, veţi găsi pe piaţă şi carcase pentru telefoanele mobile de top ce înglobează o baterie externă. Acestea se integrează perfect cu terminalele, dar le vor face în acelaşi timp semnificativ mai grele şi mai butucănoase, de aceea eu nu le consider o soluţie atât de interesantă, mai ales că sunt în general şi mai scumpe decât bateriile de rezervă de sine stătătoare.

Preţurile acestor accesorii variază undeva între câteva zeci şi câteva sute de lei. Dacă doriţi să cumpăraţi aşa ceva, vă sfătuiesc să alegeţi pe cât posibil branduri cunoscute, deoarece acestea vor avea un randament mai bun, vor fi mai bine închegate şi vor avea şi o durată de viaţă mai lungă (se măsoară în cicluri de încărcare/descărcare). Câteva sugestii ar fi: Anker, EasyAcc, Belkin, Mophie, Colia Power, Trent, PowerGen, însă nu toate acestea pot fi uşor găsite în România. Le găsiţi însă pe multe site-uri din afară ce trimit şi la noi.

DACĂ NU CUNOAŞTEŢI NICIUN ASTFEL DE BRAND, EU PROCEDEZ ÎN FELUL URMĂTOR ŞI VĂ SFĂTUIESC SĂ PROCEDAŢI ŞI VOI LA FEL: căutaţi pe internet recomandări de astfel de produse. Notaţi modelele găsite şi apoi deschideţi în browser site-ul Amazon.com sau varianta din UK (.co.uk), Franţa (.fr) sau Germania (.de). Introduceţi aici denumirile produselor şi citiţi review-urile oferite de cei ce au cumpărat şi au folosit acele produse. Îndreptaţi-vă spre modelele cu cele mai multe şi cele mai bune review-uri, în limitele bugetului alocat.

Bateriile de rezervă nu sunt neapărat cele mai comode soluţii, deoarece sunt încă „ceva„ care trebuie cărat, dar în multe cazuri pot reprezenta singura soluţie de a reîncărca bateria telefonului vostru atunci când e la ananghie.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/ce-facem-atunci-cand-bateria-telefonului-tine-prea-putin-10990343
10990343
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.