Bistriţeanul de 25 de ani care a inventat în SUA cel mai bun lucru de la penicilină încoace. Câştigă un milion de dolari

Autor: Ioana Matei Postat la 28 aprilie 2014 27746 afişări

„Am pus fiecare câte 1.000 de dolari ca să începem businessul. Eu eram omul tehnic şi el farmacistul şi CEO-ul„, descrie Sîmihăian începuturile afacerii demarate în ianuarie 2012. În perioada respectivă, Johnson era încă ocupat cu finalizarea studiilor în domeniul farmaceutic, prin urmare Sîmihăian a vizitat personal peste 200 de farmacii pentru a le prezenta proiectul şi a le învăţa problemele.

Treptat, a ajuns să cunoască suficient de multe lucruri despre farmacii încât să ajungă un specialist în domeniu. Prin urmare, a devenit el CEO-ul companiei, iar partenerul său, COO, administrând mai ales dezvoltarea software-ului.

Compania pe care o conduce a beneficiat de un boom odată ce au fost acceptaţi în programul de start-up-uri Blueprint Health din New York. Cei doi s-au mutat în oraşul care nu doarme niciodată şi au reuşit să strângă câţiva investitori şi să crească afacerea de la 40 de farmacii la peste 1.300.

Compania are opt angajaţi, dintre care doi sunt români. „Încercăm să angajăm doar programatori români pentru că sunt nu doar mai ieftini - cei mai buni nu sunt întotdeauna mai ieftini -, dar sunt mai productivi decât cei americani„ – explică Sîmihăian. Antreprenorul este convins că talentul românilor ar fi mult mai bine aplicat într-un start-up decât într-o firmă de outsourcing.

Încearcă să încurajeze tinerii IT-işti în această direcţie prin angajarea din ce în ce mai multor români full time în cadrul companiei şi, în viitor, prin construirea unui centru deschis antreprenorilor şi inovaţiei la Cluj. Deocamdată, Sîmihăian ajunge în ţară de circa două ori pe an, prilej cu care organizează  hackathon-uri sau întâlniri „ca să ajut în măsura în care pot„.

Flaviu Sîmihăian nu a uitat însă nici de şcoala în care a luat primele lecţii: prin intermediul clubului Rotary din Charlotte, Carolina de Nord, a strâns 10.000 de euro prin diverse evenimente caritabile. Clubul a adăugat 25.000 dolari şi, cu banii strânşi, a transformat micul laborator de informatică al şcolii Mihai Eminescu din Năsăud în unul dintre cele mai moderne laboratoare de informatică din România la vremea aceea: „Este încă o mândrie pentru şcoală şi elevi, sper să îi inspire să tindă spre mai mult„.

Planurile tânărului pe tărâmul american nu se opresc însă aici: în continuare, ar vrea să dezvolte acolo propriul plan de asigurări, „dar mai e mult până atunci„.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/bistriteanul-de-25-de-ani-care-a-inventat-in-sua-cel-mai-bun-lucru-de-la-penicilina-incoace-castiga-un-milion-de-dolari-12543411
12543411
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.