Acestea sunt cele mai aşteptate telefoane ale sfârşitului de an

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 11 august 2015 1036 afişări

BlackBerry Oslo

Iubitorii BlackBerry sau, mai degrabă, nostalgicii telefoanelor cu butoane se vor bucura să afle că ultimul model al companiei, BB Passport, va primi un facelift şi câteva îmbunătăţiri. Astfel, Oslo reprezintă o nouă încercare a celor de la BlackBerry de a recâştiga din cota de piaţă pierdută în faţa rivalilor de la Apple şi Samsung. Modelul va avea o imagine retro, folosind metal pentru carcasa exterioară şi un capac de plastic cu cauciuc, pentru o prindere mai bună. Telefonul va folosi un procesor Qualcomm Snapdragon 800 cu 3 GB de RAM. Camera va avea 13 megapixeli, iar bateria va avea o capacitate impresionantă, de 3.450 miliamperi. Data de lansare nu este încă ştiută, dar evenimentul va avea loc până la sfârşitul acestui an.

Asus ZenFone Selfie

Asus a trecut în tabăra iubitorilor de selfie-uri prin anunţul privind lansarea ZenFone Selfie, un telefon ce rulează Android şi care va avea o cameră de 13 megapixeli. Fiind destinat în primul rând fotografiilor, telefonul celor de la Asus promite o calitate impecabilă a imaginilor, autofocus, sistem de declanşare a camerei prin gesturi şi diferite alte facilităţi. ZenFone Selfie va avea un display de 5,5 inchi şi va folosi un procesor Qualcomm Snapdragon 615. Despre preţ nu există prea multe informaţii, dar va fi cel mai probabil un telefon accesibil.

HTC J Butterfly 3

Noul produs al celor de la HTC va fi în primă fază destinat doar pieţei japoneze, dar o versiune pentru Europa şi Statele Unite va fi probabil lansată în primele luni ale anului 2016. HTC J Butterfly 3 va avea un ecran de tip Super LCD3 de 5,2 inchi capabil să dezvolte o rezoluţie de 2.650 x 1.440 pixeli. Procesorul folosit va fi un Snapdragon 810 bazat pe 3 GB de RAM, iar memoria internă va fi de 32 GB. Camera frontală va avea 13 megapixeli, iar cea secundară va avea 20 de megapixeli, transformând Butterfly 3 într-unul din cele mai performante smartphone-uri din punctul de vedere al calităţii fotografiilor. Sistemul de operare folosit va fi o combinaţie între Android 5 Lollipop şi Sense 7, oferind utilizatorilor o experienţă cel puţin interesantă.

Huawei Ascend Mate 8

Lansarea noului Mate era programată pentru luna iunie, dar Huawei a decis să amâne evenimentul, urmând probabil să prezinte smartphone-ul în cadrul IFA Berlin. Mai multe surse indică un ecran de 6 inchi, la fel ca în cazul Mate 7, dar care va folosi un sistem Quad HD (faţă de cel Full HD folosit la modelul anterior). Procesorul va fi unul de tip Kirin, iar camera foto va avea 16 megapixeli. Marea problemă a seriei Mate este că nu s-a bucurat de apreciere în pieţele din Europa şi Statele Unite, în ciuda succesului pe care l-a avut în China. Cei de la Huawei trebuie să regândească strategia de marketing pentru a face acest smartphone atractiv şi în alte zone ale lumii.

Microsoft 940 (Talkman) and 940 XL (Cityman)

Aceste modele nu au fost încă anunţate oficial, dar zvonurile spun că Lumia 940 va avea un ecran Super AMOLED de 5,2 inchi, iar varianta XL unul de 5,7 inchi. Talkman ar urma să folosească un procesor Snapdragon 808, în vreme ce Cityman ar folosi o variantă mai puternică, Snapdragon 815; ambele cu 3 GB de RAM. Surprinzătoare este informaţia legată de camera foto, folosită în cazul ambelor telefoane, care ar avea 25 de megapixeli şi lentilă Zeiss. Bateria va avea 3250 miliamperi în cazul lui Talkman şi 3950 miliamperi în cazul modelului mai puternic, Cityman.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/acestea-sunt-cele-mai-asteptate-telefoane-ale-sfarsitului-de-an-14671372
14671372
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.