Goana dupa cupoanele de reduceri continua

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 09 august 2011 20 afişări

Dupa ce Groupon si clonele sale din intreaga lume au invadat internetul cu milioane de oferte, acum a venit randul companiilor de carduri de credit sa profite de acestea. Spre deosebire de cuponarii traditionali, companiile de carduri au mai multe avantaje si simplifica vizibil munca utilizatorului in a cumpara un produs aflat la reduceri. Reprezinta ele un pericol pentru afacerile de tip Groupon?

Nu numai ca parteneriatul Facebook cu AmEx poate fi folosit pentru a cumpara anumite bunuri, insa poate rasplati continuu loialitatea consumatorilor prin discounturi aditionale dupa un anumit numar de cumparaturi facut la un magazin anume, spre exemplu.

Potrivit statisticilor Card Hub, cele mai mari cinci companii care ofera carti de credit controleaza mai mult de jumatate din intreaga piata, fiecare companie avand zeci de milioane de consumatori care interactioneaza cu cardurile in fiecare zi. Si cu siguranta vanzatorii isi doresc o asemenea baza de date.

Pe langa asta, American Express s-a aliat cu Facebook pentru a permite consumatorilor sa isi schimbe punctele primite ca premii pe card pentru a se promova pe Facebook. Este pentru prima data cand punctele acumulate pe card ca premiu sunt folosite pentru a plati reclame. Astfel, orice detinator de card American Express va putea schimba punctele pentru a lua publicitate in cadrul retelei de socializare. Fiecare 6.750 de dolari cheltuiti inseamna 50 de dolari in reclame pe Facebook.

Un alt atu al platformei AmEx este faptul ca, prin acest parteneriat, compania de carduri de credit ajunge si la businessuri mai mici prin intermediul serviciului Go Social. Cu ajutorul acestuia, vanzatorii pot deveni vizibili in cadrul mai multor platforme de socializare si isi pot posta ofertele si discounturile pe care le au.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cupon,
reduceri,
clone,
carduri
/business-hi-tech/goana-dupa-cupoanele-de-reduceri-continua-8584663
8584663
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.