Coada la mere

Postat la 03 iulie 2007 1 afişăre

Saptamana aceasta, eBay sau Amazon nu mai conteaza. Cel mai popular magazin online e cel cu sigla marului. Vinde telefonul mobil si alte cateva electronice.

Saptamana aceasta, eBay sau Amazon nu mai conteaza. Cel mai popular magazin online e cel cu sigla marului. Vinde telefonul mobil si alte cateva electronice.

 

Vineri, 29 iunie, ora 18:00. Este imposibil de realizat un studiu care sa spuna cate persoane si-au fixat alerte pe telefonul mobil cu aceste coordonate temporale, dar e de banuit ca un numar foarte mare. Spre dezamagirea a cinci continente, lansarea iPhone, revolutionarul telefon de la Apple, mai inseamna insa si cateva coordonate geografice cu caracter exclusiv: Statele Unite, 180 de magazine Apple, 1.800 de magazine AT&T. Pentru ca lansarea in Europa va fi amanata pentru finalul acestui an, iar cea pentru Romania se va intampla cel mai probabil la inceputul lui 2008, europenii cel mai aproape de noul mobil vor fi cei care intra in magazinul virtual al Apple. Nu pentru a cumpara, pentru ca iPhone functioneaza doar in reteaua de telefonie mobila AT&T prezenta in Statele Unite, dar macar pentru a arunca o privire la rafturi. In ciuda pretului care porneste de la 499 de dolari, in fata magazinelor Apple si AT&T s-au format cozi interminabile de persoane care aflasera de regula dupa care vor fi vandute telefoanele: primul venit - primul servit. De aici avantajul de a alege varianta online a magazinului.

 

Agitatia din jurul iPhone a crescut si dupa ce mai multi jurnalisti americani primisera cu cateva zile inainte de lansare telefonul mobil pentru teste. Recenziile facute confirmau in mare parte ca noul produs Apple se ridica la inaltimea asteptarilor. Faptul ca are un meniu asemanator unui iPod, ca are un ecran de sticla sensibil la atingere, ca este aproape complet lipsit de butoane, dar in acelasi timp este foarte ergonomic au fost motivele care i-au convins pe cei ce au intrat primii sub vraja aparatului.

 

In ultimele sase luni, telefonul lui Steve Jobs a fost subiectul a 11.000 de articole de presa, iar motorul de cautare al Google gaseste deja mai mult de 70 de milioane de rezultate. Pe Wikipedia, iPhone se bucura deja de un spatiu generos, ce include si o sectiune de critici la adresa telefonului. Dar cele mai multe critici sunt legate tot de (in)disponibilitatea lui in Europa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Coada la mere
/business-hi-tech/coada-la-mere-1009711
1009711
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.