An nou, gadgeturi noi: CES 2015

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 10 ianuarie 2015 1043 afişări

CES 2015, cel mai important eveniment dedicat produselor electronice de consum, şi-a deschis porţile pe 6 ianuarie la Las Vegas, iar peste 3.000 de companii şi-au prezentat ultimele proiecte. Tema principală a acestui an a fost “conectarea tuturor lucrurilor”.

An nou, gadgeturi noi: CES 2015

Lenovo pare că vrea să ia pe toată lumea prin surprindere lansând foarte multe laptopuri şi tablete în 2015. Până acum, Lenovo a prezentat 10 modele diferite de computer, astfel că 2015 pare anul ideal pentru cei care vor să încerce produsele realizate de companie. Primul model care a atras atenţia este Yoga 3, un laptop performant care vine cu două mărimi de display, 11 şi 14 inchi. Designul este foarte subţire, laptopul măsurând doar 18,3 milimetri lăţime în cazul displayului de 14 inchi. Modelul cu display mai mic rămâne cel mai uşor produs din gama Yoga, cu doar 1,1 kg şi 16 milimetri lăţime.

 Tableta Yoga 2 AnyPen utilizează sistemul de operare Windows şi tehnologia AnyPen, adică un sistem care permite utilizatorilor să scrie pe tabletă, aceasta făcând conversia către caractere în modul normal de scriere. Tableta Yoga 2 este una dintre cele mai performante de pe piaţă, conform mai multor studii publicate recent.

 Laptopul LaVie HZ750 funcţionează atât în modul laptop, în poziţia originală a displayului, cât şi în modul tabletă, după rotirea acestuia. Cu o grosime de doar 17 milimetri, designul LaVie este modern şi rezistent, carcasa fiind realizată dintr-un compozit magneziu-litiu (Mg-Li) cu 50% mai uşor decât aluminiul.

 Cea de-a treia generaţie a X1 Carbon continuă ceea ce Lenovo a început în urmă cu trei ani, respectiv realizarea celui mai uşor ultrabook de 14 inchi din lume. Noutăţile sunt ecranul FHD superluminos şi un hard disk despre care producătorii susţin că este cu 80% mai performant decât cele aflate deja pe piaţă. Acest model este realizat pe baza unui şasiu din carbon şi cântăreşte puţin peste un kilogram, folosind un procesor Intel Core i7.

 Lenovo Flex 3 este un laptop care, similar modelului LaVie, oferă posibilitatea de a-l transforma într-o tabletă. Compania a ales sistemul de operare Windows 8.1 care va rula pe un procesor i7, iar spaţiul de stocare va fi de 1 TB.

 Chiar dacă Apple Watch reprezintă unul dintre cele mai frecvente subiecte de conversaţie, urmând să fie lansat lunile următoare, compania din Cupertino nu a participat anul acesta la CES. Sute de alte companii au prezentat însă ceasuri inteligente sau gadgeturi. Una dintre aceste companii este Garmin.

 Garmin a prezentat cel mai nou model de fitness tracker, numit Vivofit 2. Deşi designul este similar primei variante, Vivofit 2 va funcţiona mai mult ca un „motivator” al persoanei care îl poartă. Vivofit 2 urmăreşte activitatea 24 de ore din 24 şi porneşte anumite remindere atunci când purtătorul ar trebui să se ridice şi să facă mişcare. Displayul prezintă o linie albă care devine roşie pe măsură ce persoana în cauză nu face mişcare, iar în acel moment device-ul produce anumite sunete pentru a aminti că mişcarea este o necesitate şi nu un lux. Ecranul Vivofit prezintă şi alte date, precum distanţa parcursă şi caloriile arse. O extraopţiune, cea mai scumpă pe care o poţi obţine, este un monitor cardiac. Pentru o mai bună funcţionalitate, utilizatorii pot conecta Vivofit 2 la aplicaţia Garmin de pe smartphone, primind astfel acces şi la o comunitate online de posesori.

 În primă fază, Vivofit 2 va putea fi comandat în patru culori: alb, negru, roz şi albastru. Pentru a produce o serie de accesorii, Garmin a apelat la designerul Jonathan Adler, iar acesta a prezentat o serie de curele premium, realizate din oţel sau piele.

 „Vivofit 2 îndepărtează toate obstacolele dintre utilizator şi un stil de viaţă sănătos”, a declarat Dan Bartel, vicepreşedinte de vânzări al Garmin. „Dispozitivul te va ţine motivat oriunde ai fi.” Vivofit 2 are un preţ de pornire de 130 de dolari, iar varianta ce monitorizează ritmul cardiac va costa în jur de 170 de dolari.

 La standul Huawei din cadrul CES 2015 au fost prezentate modelele Huawei P7 (ediţia Sapphire, Arsenal şi ediţiile standard, diferite prin carcasă şi preţ), Huawei Mate7 (ambele ediţii, atât cea premium, cât şi cea standard), la fel şi Huawei Honor 6 şi Huawei Honor 6 Plus. Standul a inclus şi viziunea companiei privind era Hilink, respectiv strategia sa de a oferi soluţii integrate de internet mobil. Platforma produselor inteligente de acasă conectate, incluzând media, spaţiu de stocare, monitor de verificare a calităţii aerului, prize inteligente sau un ventilator electric inteligent sunt doar câteva dintre produsele prezentate de companie.

 Sony încearcă să readucă la viaţă unul dintre cele mai populare gadgeturi ale anilor '80: walkmanul. Compania a prezentat la CES 2015 modelul NW-ZX2, un player high definition cu o memorie de 128 GB. Preţul este însă pe măsură: 1.120 de dolari.

 Deşi pare un preţ ridicat pentru un walkman, având în vedere că cei mai mulţi dintre noi folosim smartphone-urile pentru redare, Sony promite o experienţă unică pentru cei care iubesc muzica. Noul Walkman „poate reproduce sunetul la calitatea la care acesta a fost înregistrat, aşa cum îşi doresc toţi artiştii”, notează un comunicat al companiei, citat de ABC News. Device-ul are de asemenea o baterie de mare capacitate, oferind până la 60 de ore de redare în modul normal şi până la 33 de ore de redare în modul de înaltă fidelitate. NW-ZX2 nu este încă disponibil pentru precomenzi, însă cei de la Sony transmit că aparatul va ajunge în magazine în primăvara acestui an.

 Aceasta nu este prima încercare a Sony de a relansa faimosul Walkman; anul trecut, compania a prezentat o variantă cu dimensiuni reduse, la un preţ de pornire de 300 de dolari.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/an-nou-gadgeturi-noi-ces-2015-13757022
13757022
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.