Vrei să fii creator de modă? Fă poze şi croieşte-le! (FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 28 aprilie 2012 216 afişări

Dacă unii creatori de modă mizează pe imprimeurile îndrăzneţe, alţii inventează haine pornind pur şi simplu de la nişte poze de vacanţă, scrie Financial Times.

În colecţiile de primvară/vară din acest an se remarcă o dorinţă a creatorilor de a ţine pasul cu era digitală, iar unii dintre ei ajung să includă imprimeuri fotografice în ţinutele create. Colecţia Zero+ a creatoarei de origine chiliană din New York, Maria Cornejo (foto sus), se remarcă prin imprimeuri abstracte în culori strălucitoare, care la origine nu au fost altceva decât fotografii făcute de ea la Musee du Quai Branly din Paris, ori unele făcute cu telefonul în timpul unei excursii prin Strâmtoarea Bosfor. Creatoarea foloseşte fotografiile drept sursă de inspiraţie pentru culori şi modele pe care să le transpună în articole de vestimentaţie.

La rândul său, Bruno Basso de la casa londoneză Basso & Brooke a profitat de o excursie în Siberia unde a fotografiat ape, păduri şi cer, apoi a modificat culorile fotografiilor cu unele ce amintesc de regiuni tropicale, iar partenerul său de creaţie, Christopher Brooke, le-a transformat în piese vestimentare.

Alţi creatori păstrează neschimbate imaginile, aşa cum este cazul designerului belgian Dries Van Noten. El a remarcat nişte fotografii la un festival de modă şi fotografie, a ales câteva dintre ele cu peisaje nocturne şi le-a reprodus întocmai pe rochiile şi tricourile create pentru acest sezon.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/vrei-sa-fii-creator-de-moda-fa-poze-si-croieste-le-foto-9578039
9578039
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.