Londra, oraşul aristocrat

Postat la 14 iunie 2012 405 afişări

Mă întreb adeseori de ce îmi place aşa de mult Londra şi, invariabil, răspunsul care îmi vine imediat în minte este de fapt o senzaţie pe care nu am putut niciodată să o descriu în cuvinte, dar este legată de acea notă de aristocraţie pe care o exprimă acest oraş. Şi de fiecare dată percep această senzaţie cu toată fiinţa mea.

Am enumerat aici doar câteva dintre cele mai faimoase pub-uri, însă în Londra le veţi găsi la tot pasul. Vă las plăcerea de a descoperi singuri ce înseamnă atmosfera unui bar londonez şi vă asigur că este greu să găsiţi în altă parte tipologii de oameni şi comportamente atât de speciale, deschise şi prietenoase.Londra este un oraş imens, remarcabil prin obiectivele sale, prin muzeele sale, prin lucrurile unice aduse aici din toată lumea de către reprezentanţii Imperiului Britanic şi, nu în ultimul rând, prin tot ceea ce înseamnă coroana britanică, locul şi rolul său în cultura acestei metropole.

Cel mai plăcut este să vizitezi Londra din "Double Decker", aşa încât ia-ţi un bilet pe BIG BUS şi vizitează tot ce poţi. Un bilet pentru o zi vă va costa 29 de lire pentru un adult şi 15 lire pentru un copil sau pentru două zile, 35 de lire pentru adult şi 15 lire pentru copil.Vei avea astfel posibilitatea să vezi Muzeul Madame Tussaud, Turnul Londrei, Palatul Kensington, Catedrala St. Paul, The London Eye, The British Museum, Buckingham Palace sau Trafalgar Square. Sunt doar câteva dintre obiectivele pe care nu trebuie să le ratezi!

Dacă aveţi ceva mai mult timp la dispoziţie şi vreţi să ieşiţi din Londra pentru o excursie de o zi, vă recomand să alegeţi dintre următoarele obiective: Palatul Blenheim, în care a trăit Sir Winston Churchil, Catedrala Canterbury, Băile Romane, Castelul Leeds, Stonehenge sau Windsor.Oricum şi orice s-ar spune, Londra, în pofida faptului că este una dintre cele mai scumpe capitale din lume, este locul în care fac un shopping extraordinar. De regulă, aleg să mă cazez foarte aproape de cea mai celebră stradă de cumpărături din Londra, Oxford Street, astfel încât să-mi fie extrem de uşor în incursiunea mea de shopping.

Strada este înţesată atât de magazine de suveniruri, cât şi de magazine pentru buget mediu şi peste. Amintesc aici celebrul magazin Selfridges, dar şi magazinul care face furori prin preţurile extrem, extrem de mici, Primark. La Primark veţi găsi produse bune începând de la 2 lire până undeva pe la 40 de lire sterline. COOL!Trebuie să vă spun că mai puteţi face cumpărături şi în Soho sau China Town, pe Carnaby Street, în Camden Town, Piccadilly, Kensington sau Queensway.

Hotelurile din Londra au un standard destul de precar. Sunt foarte scumpe şi aşa cum am spus nu foarte grozave. Vă recomand totuşi câteva hoteluri foarte bune cum ar fi: Milestone, Corinthia, The Dorchester, Four Seasons, Westin, de cinci stele, alături de Cumberland, Mandeville şi Citadines Holborn de patru stele.Nu uitaţi că anul acesta, mai precis pe 25 iulie, are loc deschiderea oficială a celui mai mare eveniment sportiv, Jocurile Olimpice. Ca urmare, sper, spre binele vostru, că v-aţi făcut aranjamentele de călătorie din timp dacă intenţionaţi să vedeţi Londra în această perioadă, nu de alta, dar se estimează că oraşul va primi peste 3 milioane de vizitatori cu această ocazie.

Puteţi ajunge uşor la Londra şi vă recomand zborurile directe cu Tarom, British Airways, Wizz Air sau Blue Air. În doar 3 ore aţi ajuns pe pământ britanic.Din păcate, spaţiul limitat mă obligă să mă opresc aici şi să vă spun ceea ce ştiu sigur că vă va spune orice londonez adevărat: Welcome to London!

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Londra,
oraş,
aristocrat
/arta-si-societate/londra-orasul-aristocrat-9754382
9754382
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.