Un dejun cu delicatese

Postat la 14 aprilie 2009 91 afişări

Mai nou, operatorii catorva dintre magazinele de delicatese au deschis restaurante sau baruri, unde amatorii de foie gras sau ciocolata de lux sa le poata degusta in spatii special amenajate si impreuna cu vinurile potrivite.

Meniul include platouri cu foie gras, combinatii de branzeturi si salamuri uscate sau mic dejun cu bagheta cu dulceata si cafea. “Pe primul loc la vanzari sunt produsele realizate de noi, produsele proaspete”, spune Diaconu. In plus, sunt organizate degustari de vinuri din Franta, in prezenta unui reprezentant al producatorului.

 

Restaurantele, cafenelele sau barurile deschise de producatorii de delicatese sunt atractii in intreaga lume. In zona bisericii Sf. Stefan din Viena, mii de turisti vin special pentru prajiturile producatorului austriac Demel, cu o traditie care merge in timp pana la 1786. In cladirea istorica din centrul orasului se afla laboratorul, un mic muzeu al martipanului, o cafenea si un restaurant. Amatorii, care sunt intampinati de chelneritele ce poarta acelasi model de uniforma de sute de ani (traditia este ca personalul din cofetarie sa fie format din femei), ii pot urmari pe cei 15 artizani in procesul de creatie. La fel de cunoscute sunt localurile deschise de casa care a inventat celebrele “macarons” - Ladurée din Paris. Cu cinci cofetarii in Paris si cate doua in Londra, Monaco, Elvetia, Ladurée s-a dezvoltat insa si dincolo de produsele de cofetarie, intrand pe piata restaurantelor. Cea mai recenta deschidere este Ladurée Le Bar de pe Champs-Élysées.  

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/un-dejun-cu-delicatese-4213760
4213760
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.