Sub semnul crizei

Postat la 13 ianuarie 2009 11 afişări

Specialistii au decretat - tendintele din lifestyle in 2009 vor sta sub semnul crizei economice, fie ca este vorba de moda, de petrecerea timpului liber sau de piata luxului.

 

Regina Marii Britanii a vrut sa demonstreze ca tine cont de criza economica atunci cand a decis sa abordeze o garderoba mai putin costisitoare cu ocazia unei vizite de la finalul anului trecut in Slovenia si Slovacia. Pentru unul dintre banchetele oficiale organizate la Ljubljana, regina a purtat o rochie croita dintr-un material pe care l-a primit in urma cu 20 de ani, lucru total neobisnuit pentru casa regala in vremuri normale, mai ales ca este cunoscut procentul impresionant din bugetul de cheltuieli pe care aceasta il aloca vizitelor in strainatate.

 

Avand un asemenea exemplu in fata, specialistii sustin ca in 2009 consumatorii obisnuiti vor fi inca mult mai chibzuiti decat regina. Paige Newman si Anna D’Agrosa, proprietarii companiei de cercetare Zandl Group, spun ca in 2009 se vor reduce dramatic “cheltuielile toxice”, pentru produse de care oamenii nu au nevoie, in favoarea strictului necesar. “In ultima vreme s-a tot facut caz de faptul ca recesiunea a venit ca o binecuvantare, pentru ca populatia s-a vazut nevoita sa isi revizuiasca valorile si sa aleaga”, sustine Newman. Startul noii culturi a chibzuintei a fost deja dat: show-uri populare de genul celui al lui Oprah Winfrey au facut deja emisiuni speciale in care sa-i invete pe telespectatori cum sa economiseasca.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
high-life,
lux,
criza
/arta-si-societate/lifestyle/sub-semnul-crizei-3743338
3743338
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.