Reţete delicioase pentru slăbit

Autor: Ioana Mihai Postat la 15 februarie 2012 369 afişări

Sentimentul de vină ce îi apasă uneori pe aceia care mănâncă copios în restaurante are leac şi fără promisiunile de dietă severă ce-ar trebui să contrabalanseze răsfăţul culinar. O variantă este chiar nou deschisul Bistro Montignac, din Capitală, care foloseşte celebra metodă culinară cu acelaşi nume.

De altfel, profilul clienţilor vizaţi de acest restaurant indică în general persoane peste 30 de ani, cu educaţie superioară şi cu venit peste medie, cu puţin timp liber şi care sunt în căutarea unor alternative pentru prânz şi cină. Mai mult, aceşti clienţi sunt interesaţi de meniuri gustoase, rafinate şi fără efecte negative asupra formei fizice, aflându-se permanent sub presiunea timpului, spune Amuza care citează datele studiului efectuat special în 2010. Studiul a arătat, mai presus de toate, că această metodă este relativ cunoscută în rândul persoanelor educate, preocupate de alimentaţie sănătoasă. Din start, adresabilitatea restaurantului a şters de pe listă cei mai mulţi bucureşteni, Bistro Montignac fiind "un proiect de nişă, ce propune o direcţie culinară complexă, bazată pe alimentaţia sănătoasă". Restaurantul are zece angajaţi, echipa fiind condusă de Cristian Oprea, executive chef pe a cărui carte de vizită se află experienţa acumulată ca chef şi executive chef în restaurante şi hoteluri precum Grand Hotel Continental, Prime Steaks & Sea Food (Radisson Blu), Howard Johnson, restaurant Aqua sau hotelul Ramada din Sibiu.

Cristi Oprea este specializat în bucătăria mediteraneană, iar un element de noutate pentru echipa pe care o coordonează acum a fost prepararea deserturilor cu fructoză, cum ar fi, de pildă, tortul de ciocolată, panacotta sau tarta cu fructe. Restaurantul a fost deschis încă din decembrie, funcţionând până la momentul inaugurării cu un meniu restrâns, de test.

Clienţii pot comanda feluri de mâncare ce respectă cu stricteţe regulile impuse de metoda Montignac (chiar ingredientele selectate sunt întotdeauna în concordanţă cu aceasta), iar reţetele sunt aprobate în Franţa, declară Mihai Amuza. Cu toate acestea, completează el, "alimentele şi porţiile sunt normale", incluzând preparate din carne, chiar şi de porc (dar slabă), de vită, raţă, foie gras, brânză de capră, combinaţii cu legume şi deserturi. Odată creat obiceiul acestui mod de a mânca, "este foarte uşor să respecţi principiile de bază ale metodei", consideră antreprenorul. El nu a dorit să dea detalii despre numărul de clienţi care au trecut pragul bistroului de la inaugurare, dar declară că atât în ziua lansării, dar şi în cea care a urmat, "restaurantul a fost plin în ciuda vremii neprielnice". Ba mai mult, Amuza se aşteaptă ca numărul clienţilor să crească în mod constant din februarie până în iunie, având deja contractate evenimente private pentru februarie, aprilie şi mai.

Un alt restaurant, Bistro Pastis Mediteranean, a fost inaugurat la sfârşitul săptămânii trecute tot în Capitală, în zona Barbu Văcărescu. Totuşi aceste investiţii sunt destul de îndrăzneţe, în condiţiile în care obiceiurile de consum s-au modificat dramatic în ultimii câţiva ani. Cheltuielile cu masa în oraş au fost printre primele tăiate pentru a echilibra bugetele familiale. Numărul de clienţi din restaurante este în permanentă scădere, notele de plată sunt tot mai mici, astfel încât mai multe unităţi au fost închise, iar altele au intrat în insolvenţă.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retete,
lifestyle,
slabit,
Bistro Montignac
/arta-si-societate/lifestyle/retete-delicioase-pentru-slabit-9238206
9238206
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.