Monaco Inc.

Postat la 09 decembrie 2008 560 afişări

“Imi place Monte Carlo. Dar nu la fel de mult ca in 1899. In primul rand a devenit mult mai democratic si are mult mai multa morala”, nota scriitorul britanic Grant Richards in 1927. Asemenea opiniilor oricarui clasic, impresiile sale sunt inca valabile.

Strategia aplicata de printul Rainier pare sa fi avut atat de mult succes, incat a inceput sa fie aplicata si de alte state aspirante la titlul de paradis fiscal. Un grup de investitori importanti, printre care Lordul Rothschild, si-a propus sa transforme un port uitat de lume din Muntenegru intr-un loc unde cei bogati si faimosi sa-si ancoreze iahturile. Proiectul de 200 de milioane de lire a fost ideea lui Peter Munk, un canadian de 80 de ani care conduce compania miniera Barrick Gold. Ideea i-a atras si pe Bernard Arnault, magnatul luxului din Franta, si pe miliardarul rus Oleg Deripaska. Proiectul include construirea a 1.000 de apartamente, iar in 2010 va fi inaugurat primul resort Four Seasons. Dezvoltatorii sunt in negocieri cu operatorii de cazinouri.

 

Muntenegrul este deja pe drumul cel bun spre celebritate: aici s-au turnat scene din penultimul film al seriei James Bond si deja se zvoneste ca Michael Douglas si Catherine Zeta-Jones au prospectat piata imobiliara de aici. Si, cel mai important, Muntenegru ofera deja importante facilitati fiscale - impozitul pe venit va fi redus la 9%. Deocamdata, peisajul este cu adevarat idilic, o combinatie de munte, mare si padure. Nici urma de zgarie-nori inca.

 

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Monaco,
Monte Carlo,
lifestyle
/arta-si-societate/lifestyle/monaco-inc-3642262
3642262
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.