Moda verii 2014: frumuseţea jucătoarei de tenis (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 13 iulie 2014 210 afişări

Chiar dacă uniforma tradiţională a practicanţilor acestui sport este albă şi există cluburi care o impuneau sau continuă să o impună membrilor lor, au apărut colecţii care încearcă să îmbine o paletă coloristică variată cu eleganţa, adresate femeilor care joacă tenis de performanţă sau doar de plăcere.

Există colecţiile Sweaty Betty, cu bluze fără mâneci şi cu guleraşe şcolăreşti ce pot fi combinate cu fuste-pantalon scurte cu volănaşe ori colecţia Wimbledon a casei Ralph Lauren. Alte firme, ca Lija, propun echipamente viu colorate, astfel gândite încât să poată fi folosite şi pe terenul de tenis, şi pe pista de alergare.

O altă colecţie, arată Financial Times, este cea a creatoarei de modă Stefani Grosse, care a lucrat în trecut pentru Calvin Klein sau Donna Karan. Aceasta şi-a făcut propria firmă, Monreal, ca să creeze echipament de tenis şi golf, pornind de la ideea că îmbrăcămintea de acest tip pentru femei nu este decât o versiune cu câteva numere mai mici a celei purtate de bărbaţi, adică gândită să fie doar practică, nu şi feminină, ceea ce le nemulţumeşte pe cele dispuse să cheltuiască mulţi bani ca să arate bine pe teren. Gama Stefaniei Grosse, care combină materialele speciale folosite în echipamentele sportive cu cunoştinţele acumulate în industria modei, propune modele comode, care în acelaşi timp subliniază silueta feminină.

La rândul său, Yesim Philip, fostă sportivă de performanţă, a fondat L'Etoile Sport, o firmă ce comercializează ţinute de tenis de lux. Sursa ei de inspiraţie a reprezentat-o tenismena Suzanne Lenglen, campioană olimpică la Anvers în 1920, renumită pentru eleganţa pe terenul de joc.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/moda-verii-2014-frumusetea-jucatoarei-de-tenis-galerie-foto-12931907
12931907
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.