Marii orologieri şi bijutieri internaţionali au anunţat colecţiile de primăvară

Autor: Ioana Matei Postat la 26 martie 2015 358 afişări

Marii orologieri şi bijutieri internaţionali se întrec în fiecare an în a-şi lansa creaţiile. Din ce în ce mai sofisticate, acestea aduc adesea noi interpretări ale filosofiilor de zeci de ani ale mărcilor, tributuri oraşelor de provenienţă, dar şi inovaţii tehnice.

Simplitate şi inspiraţie vintage

La aniversarea celor 260 de existenţă a mărcii, orologierul elveţian Vacheron Constantin a dezvăluit şapte modele ale noii colecţii Harmony. În serii limitate, acestea vin într-o nouă formă, de pernă, şi au un design inspirat de unul dintre primele ceasuri de mână ale orologierului elveţian, lansat în 1928. Cel mai simplu model din colecţie are un design de inspiraţie vintage cu o carcasă şi sticlă de ceas rotunde, cât şi un bezel pătrat şi îi sunt adăugate tuşe moderne precum un al doilea fus orar, cât şi un indicator zi-noapte.

Se poate 
întotdeauna 
mai mult

Piesa reflectă motto-ul Piaget, ”Întotdeauna trebuie să faceţi mai mult decât este necesar„, şi este o reconfirmare a modelelor ultrasubţiri cu care marca s-a impus pe piaţă încă din 1957. Orologerii de la Piaget au lucrat nu mai puţin de trei ani pentru construirea manuală a ceasului Piaget Emperador Coussin 1270, inclus în colecţia Black Tie. Anii investiţi în construirea piesei se justifică prin cele 270 de părţi asamblate în interiorul de 5,05 mm înălţime. În total, carcasa are o grosime de doar 8,85 mm şi a fost prezentată la Salonul de la Geneva drept cel mai subţire ceas automatic echipat cu tourbillon. Mecanismul este găzduit de o carcasă în formă de pernă cu un diametru de 46,5 mm, iar modelul este disponibil în două versiuni: una din aur alb şi alta din aur roz, iar piesele care compun mişcarea sunt realizate în întregime din aur. O curea din piele de aligator vine în contrast cu materialele preţioase ale mecanismului.

Înapoi în natură

”Înapoi în natură„ este invitaţia pe care Gianni Lazzaro,  românul supranumit ”regele bijuteriilor cu diamante colorate„ după ce a devenit cunoscut în Germania pentru creaţiile sale, a lansat-o în colecţia sa. Inelul din aur galben face parte din colecţia alcătuită în principal din coliere, pandantive, brăţări, inele şi broşe în care predomină pietrele preţioase şi naturale multicolore, precum diamantele cognac, safirele, onixul negru, safirul roz, piatra lunii sau quartzul fumuriu şi roz. Legătura cu natura se vede imediat datorită strălucirii verzi a celor şapte smaralde, înconjurate de 64 de diamante.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/marii-orologieri-si-bijutieri-internationali-au-anuntat-colectiile-de-primavara-14044499
14044499
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.