Jocuri de societate

Postat la 27 ianuarie 2009 154 afişări

Titlul de mai sus nu e o metafora. Fie ca isi imbraca hainele de aventurieri si pornesc in cautarea virtuala a unor orase fantastice sau isi exerseaza abilitati de antreprenor, tot mai multi dintre concetatenii nostri au (re)descoperit pasiunea pentru jocurile de societate.

La popularizarea jocurilor de societate contribuie si premiile internationale castigate, precum International Gamers Award, care se atribuie din anul 2000, Deutscher Spiele Preis, fondat in 1990, unul dintre cele mai prestigioase premii acordate jocurilor de societate, sau Premiul criticilor “Jocul anului” (in germana “Spiel des Jahres”), fondat in 1979. Printre jocurile premiate anul trecut se numara “Agricola” (personajul este un fermier care locuieste intr-o coliba impreuna cu sotia; pentru a avea copii care sa ajute la treburi casnice, jucatorii trebuie sa se asigure ca sunt resurse suficiente de hrana) sau “Keltis” (fiecare jucator conduce un grup alcatuit din patru aventurieri si un cercetator, care cauta orase pierdute).

 

Cat despre jucatori, comerciantii de jocuri spun ca sunt in majoritate tineri de pana in 35 de ani. “Majoritatea jocurilor de societate sunt dedicate copiilor de peste 10 ani si adultilor, dar bineinteles ca segmentul de cumparatori e mult mai restrans. In cazul nostru, segmentul tinta de cumparatori sunt tinerii intre 22 si 35 de ani, absolventi ai unei institutii de invatamant superior, care sunt angajati, dar inca nu au copii”, afirma Tánczos András.

 

Pe de alta parte, au inceput sa se dezvolte si cluburile de jocuri de societate, unde pasionatii se intalnesc. La Cluj s-a infiintat in urma cu patru ani clubul Mirakolix, in cadrul caruia o serie de voluntari organizeaza evenimente de acest gen. “Evenimente organizam cam de doua ori pe luna, o data la doua saptamani, duminica. Ne intalnim la Cafe Bulgakov din Cluj, incepand cu ora 7 seara, iar evenimentele dureaza si pana la ora 12 uneori”, spune Peter Andras, unul dintre responsabilii de proiecte in cadrul Mirakolix. Cei mai multi participanti sunt studenti, iar cand nu este sesiune, se aduna peste 60 de oameni. “De obicei jucam jocuri de plansa, gen <Nu te supara, frate>, pe care le aducem noi”, adauga Peter Andras.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jocuri,
societate,
lifestyle
/arta-si-societate/lifestyle/jocuri-de-societate-3812623
3812623
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.