LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Izgonirea din Rai

Postat la 01 decembrie 2008 12 afişări

La doar opt luni dupa ce aducea pe piata locala lantul de cafenele Coffee Heaven, Florin Balu, actionarul producatorului de sandviciuri Snack Attack, se vede nevoit sa renunte la afacere. Raiul cafelei (Coffee Heaven in limba engleza - n.r.) a fost posibil printr-un joint-venture cu brandul polonez si urma sa se finalizeze cu cel putin patru cafenele pana in 2009. Totusi, rezultatele sub asteptari ale primei unitati, deschisa in centrul comercial Baneasa Shopping City din Bucuresti, au determinat compania-mama din Polonia sa renunte la investitiile din Romania, exit-ul urmand sa se faca pana in martie 2009. „Eram in negocieri pentru alte trei cafenele care urmau sa se deschida anul viitor, dar am sistat deocamdata orice investitie pentru Romania. Urmeaza sa vedem ce vom face cu prima cafenea din Baneasa, cert este ca vom intra in noul an cu ea deschisa", a declarat pentru Ziarul Financiar Cristiana Mateoiu, manager al Coffee Heaven Romania.

Romania nu este singura piata vizata, intrucat Coffee Heaven a anuntat iesirea si din Slovacia, unde firma este prezenta cu doua cafenele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Izgonirea,
din,
Rai
/arta-si-societate/lifestyle/izgonirea-din-rai-4074460
4074460
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.