Iti ofer in dar un zbor

Autor: Rosca Cristina Postat la 20 octombrie 2010 55 afişări

Gasirea cadoului potrivit se poate dovedi o activitate dificila din cauza lipsei de inspiratie, timp sau bani. Daca v-ar fi oferite, ce ati alege dintre un zbor cu avionul de epoca, o sedinta foto retro sau un curs de DJ?

"78% dintre clientii 2Xperience au fost de sex feminin, beneficiarii cadourilor fiind prietenii, sotii, iubitii sau sefii. Potentialul client traieste in mediul urban, varsta este cuprinsa intre 18 si 50 de ani, iar venitul urca peste medie", spune Andreea-Cristina Dinca, intr-o incercare de a contura profilul clientului care este dispus sa cheltuie un buget care poate merge si la cateva sute de euro pentru un cadou experienta.

Faptul ca multi romani se afla si peste granite i-a determinat pe cei cu afaceri in domeniu sa isi faca reclama si in afara tarii. "Este imbucurator interesul acordat produselor 2Xperience de catre romanii din afara granitelor tarii. Am primit numeroase recomandari si catre straini. In doar un an de la infiintare am reusit performanta de a furniza cadouri experiente in toate colturile tarii. Numarul de comenzi a fost de 126, cu o valoare totala de 73.000 de euro", spune Andreea-Cristina Dinca. Mai mult, printre clienti s-au numarat si cetateni straini din tari precum Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, Singapore, Georgia, Maroc, Chile, Brazilia, Turcia, Israel, Norvegia si numeroase tari din Uniunea Europeana.

Nu doar persoanele fizice poarta insa statutul de client. In cazul 2Xperience, 40% dintre clienti sunt persoane juridice. Compania nu ofera doar cadouri personalizate. Pentru clientii corporate se pot organiza teambuilding-uri in orice loc din tara si, la cerere, in afara tarii. Lista de cadouri creste insa constant, adaptandu-se profilului clientilor si cerintelor acestora. "Am pornit de la sedinte spa, cursuri de dans si echitatie, in special pentru cei din Bucuresti. Apoi ne-am extins si am realizat oferte si pentru alte orase, de pe tot cuprinsul tarii. Deseori clientii ne-au spus ca nici nu isi imaginau ca sunt atatea lucruri interesante de facut in orasul lor", spune una dintre fondatoarele White Rabbit.

Printre cele mai noi cadouri se numara expeditia offroad in muntii Sibiului, nunta subacvatica la Brasov si abonamentul la salina in Bucuresti.Reprezentantii 2Xperience spun ca intr-un top al celor mai cautate cadouri se gasesc activitatile aeronautice, ritualurile de relaxare tip spa si petrecerile tematice gen majorat sau petrecerea burlacilor. Totusi, este dificil de realizat un top al celor mai cautate astfel de cadouri, deoarece, "aproape toate experientele oferite au avut solicitari". Iar clientii nu au fost primii care au testat zborul cu balonul, raftingul sau cinele romantice: cele mai multe dintre experientele oferite au fost testate intai de echipa 2Xperience.

In cea mai mare parte, clientii 2Xperience sunt persoane cu venituri medii si mari. Cu toate acestea, printre clienti s-au numarat si "adolescenti sau tineri cu mijloace materiale limitate". Cel mai ieftin cadou experienta oferit, o sedinta foto retro, costa 30 de lei, iar cel mai scump trece de 18.000 de lei, spun reprezentantii companiei fara a oferi mai multe explicatii. Un cadou mai ieftin interesant, spun reprezentantii White Rabbit, este turul centrului Brasovului cu segway, cu un pret pornind de la 200 de lei. Cadourile cele mai scumpe sunt in zona de team building, unde un curs de pilotaj auto ajunge la 40.000 de lei. Pentru persoanele fizice, se poate opta pentru tiparirea unei carti (6.500 de lei), pentru un zbor dus-intors cu elicopterul sau pentru o sedinta de golf (3.500 de lei).

Exista insa categorii diferite de experiente in functie de ocazie si de persoana careia ii este adresat cadoul. "Astfel, in cazul unei cine romantice intr-un restaurant exclusivist se poate opta pentru prepararea bucatelor preferate, inchirierea intregului restaurant, aducerea unui solist pentru pian, vioara sau chitara. Florile preferate pot decora intreg localul, iar o serenada cu filarmonica poate fi interpretata sub balcon", spun reprezentantii 2Xperience. Practic, orice se poate, atat timp cat exista dorinta de a surprinde si bugetul care sa se incadreze solicitarii respective.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/iti-ofer-in-dar-un-zbor-7482127
7482127
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.