Cum să porneşti o afacere fără bani în şapte paşi

Postat la 18 ianuarie 2018 4447 afişări

Anul trecut, 310 din 100.000 de oameni au pornit propria afacere în fiecare lună în Statele Unite, potrivit Kauffman Index of Startup Activity 2017. Cei mai mulţi antreprenori pornesc afacerile pentru că sesizează o oportunitate nu din necesitate.

Cum să porneşti o afacere fără bani în şapte paşi

"Când vine vorba de creşterea business-ului nu te îndrăgosti de ideea ta. Ideea te ajută să începi, dar trebuie să fii pregătit să  o schimbi. Îmbunătăţeşte ideea prin teste şi experimente. Altfel vei eşua"

5. Optimizează preţul

"Majoritatea afacerilor nu au o structură corectă a preţurilor. Fie au preţuri prea mici sau prea mari", spune Lopez. El sugerează ca antreprenorii să încerce diferite preţuri în funcţie de cerere. "Dacă nimeni nu vrea să plătească atunci schimbă ideea, dacă produsul se vinde bine atunci poţi cere un preţ premium în comparaţie cu produsele similare din piaţă. Eşti gata să scalezi afacerea".

6. Scalează afacerea

Pentru a scala ai nevoie de 2 lucruri: marketing viral şi reclamă plătită, dar produsul tău trebuie să fie bun, este de părere Lopez.  "Dacă ideea este bună atunci creează controverse, tratează subiectul cu umor, adaugă puţin dramatism astfel încât produsul să devină viral. După asta trebuie să investeşti în reclame plătite. Mulţi investesc prea devreme în reclame şi asta îi costă deoarece oamenii nu cunosc produsul".

7. Foloseşte un antrenor

"Indiferent de afacerea pe care vrei să o porneşti un mentor îţi va da răspunsuri pe care nu le vei găsi online. Te vor ghida prin situaţii dificile". El spune că antreprenorii au trei opţiuni: în persoană (cea mai bună variantă), online sau din cărţi (cea mai uşoară variantă).

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.