Cum să faci 600.000 de euro în familie cu foarfeca

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 08 mai 2013 529 afişări

O afacere de familie pornită din pasiunea pentru design vestimentar a ajuns la maturitate. Reţeaua de magazine Mathilde a deschis un magazin în bucureşti, iar antreprenorul Răzvan Gheşea are planuri mari: să crească numărul de magazine, să construiască o fabrică şi să depăşească hotarele ţării.

„Preţul diferă în funcţie de materiale, dar şi de timpul alocat, de exemplu pentru broderiile manuale„, explică directorul firmei care are acum peste 60 de angajaţi, dintre care 40 în producţie. Răzvan Gheşea povesteşte că, deoarece Mathilde este mai degrabă un brand de nişă şi nu de masă, interesul principal nu este ca magazinul să aibă un trafic mare de clienţi. Clientele sunt în general persoane „care au un stil vestimentar propriu, care sunt deschise la a experimenta în materie de vestimentaţie".

Mathilde se adresează celor care ştiu să aprecieze valoarea unui material de calitate sau a unei broderii manuale aplicate pe o haină de serie limitată. „Majoritatea celor care ne trec pragul sunt cliente fidele, care revin pentru a vedea modelele noi sau pur şi simplu pentru atmosfera din magazin", mai spune antreprenorul. Ba mai mult, tocmai graţie nişei în care s-a poziţionat, a creaţiilor în serie limitată, „nu resimţim o concurenţă atât de acerbă. Tot mai multe femei încep să prefere creaţiile autentice, unice, în defavoarea celor în serie, de aceea piaţa chiar se va dezvolta în anii următori".

El a remarcat şi o schimbare a comportamentului de consum, odată ce dificultăţile economice au început să fie tot mai acute. „Dacă în anii dinaintea crizei clientele plecau din magazin cu mai multe produse, acum, de cele mai multe ori, se limitează la unul, două produse.„ Cumpărătoarele se încadrează cel mai adesea în categoria de vârstă 25-45 de ani, au venituri cel puţin medii şi lucrează în domeniul artistic, în învăţământ, în afaceri sau au profesii liberale; „într-un cuvânt, femei independente„. Principalul criteriu este să aibă o personalitate bine definită, potrivită cu hainele ce pun accent pe unicitate, completează Gheşea. Evoluţia firmei este o dovadă că antreprenorii pot găsi nişe distincte în care să clădească afaceri, chiar când presiunea multinaţionalelor - cum sunt H&M sau Zara - creşte tot mai mult şi nici puterea de cumpărare nu îndeamnă clienţii la shopping.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
familie,
magazine,
afaceri,
antreprenori,
magazin,
Mathilde
/arta-si-societate/lifestyle/cum-sa-faci-600-000-de-euro-in-familie-cu-foarfeca-10855648
10855648
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.