Antreprenorul care a văzut toată lumea vrea să facă bani dintr-un sport de care puţini au auzit

Autor: Cristina Roşca Postat la 15 martie 2013 1029 afişări

Pentru unii squash înseamnă dovleac, pentru alţii suc de fructe. Pentru pasionaţii de mişcare squash-ul este sportul de viteză,ce se joacă într-un spaţiu închis cu rachete de tenis şi care se luptă ca în 2016 să fie adăugat pe lista sporturilor olimpice. Pentru Daniel Grigorescu squash-ul reprezintă prima încercare în antreprenoriat.

Antreprenorul care a văzut toată lumea vrea să facă bani dintr-un sport de care puţini au auzit

Noi am pornit cu două pentru că nu aveam la momentul acela mai mulţi bani.„ Pe timp de iarnă compania reuşeşte să îşi acopere costurile, însă în sezonul cald situaţia se va schimba deoarece oamenii vor prefera să facă sport în aer liber. Daniel Grigorescu recunoaşte că este pregătit să mai vină cu bani de acasă la început, însă este sigur că este o afacere de nişă care poate prinde în România, deoarece squash-ul este un sport nou, care abia acum câştigă fani.

În Bucureşti mai există terenuri de squash la World Class Marriott, la Dinu Pescariu, în cadrul hotelului Class şi în satul francez, potrivit lui Grigorescu. „În Polonia cluburile de squash au clienţi la orice oră. Unele au program non-stop pentru că noaptea vin tinerii.„ În România, în clubul său, până în ora 16:00 vin antreprenorii care iau o pauză de la business şi tinerii. „Avem şi trei copii de 12-14 ani cărora le-am pus la dispoziţie antrenor şi care vor să facă acest sport la un alt nivel, nu doar la cel de hobby.„ După-amiaza şi seara vin persoanele angajate. Şi aceştia sunt în special tineri, sub 45 de ani.

Doar 10-15% dintre clienţi au între 45 şi 55 de ani. „Jumătate dintre clienţii noştri de până acum auziseră despre acest sport. Restul au venit datorită voucherelor pe care le-au cumpărat de pe site-urile de profil.„ Compania s-a promovat încă de la început pe site-urile de reduceri pentru a-şi crea o bază de clienţi. „Dintre cei care au venit prima dată 40% au revenit.„ Există deja clienţi care vin de mai multe ori pe săptămână, însă majoritatea vine o dată sau de două ori pe lună. „Eu joc de minimum două ori pe săptămână„, precizează el.

Deşi a reuşit să creeze deja o bază de circa 300 de clienţi pentru Squash4all, Daniel Grigorescu recunoaşte că nu există o acoperire bună a sloturilor orare deoarece cei mai mulţi se înghesuie după amiaza şi seara, după serviciu.

Squash-ul este un sport de viteză, ce se joacă într-un spaţiu închis cu rachete de tenis. De cele mai multe ori se joacă în doi. În clubul Squash4all preţul unei ore de squash variază în funcţie de intervalul orar. Astfel, dimineaţa ora costă 60 de lei, în timp ce începând cu ora 17 suma urcă la 80 lei. Tinerii beneficiază de discount. La fel şi cei care au cupoane. Preţul include şi echipamentul, respectiv două rachete şi o minge.

„Cea mai mare parte a clienţilor noştri au o situaţie financiară peste medie.„ Daniel Grigorescu afirmă că printre clienţi se numără atât executivi români, cât şi expaţi din India, Bulgaria, Franţa, Egipt şi ţările nordice. Pe listă se mai adaugă foşti jucători de tenis şi medici. În acest context, compania şi-a bugetat venituri lunare de minimum 10.000 de lei la început. „După ce va deveni sport olimpic, va fi mai popular.„ Squash-ul se luptă să intre pe lista sporturilor olimpice în 2016, însă se bate cu alte şase sporturi precum karate, baseball, wakebord sau căţărări. La fel ca în orice luptă câştigătorul se decide la final.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/antreprenorul-care-a-vazut-toata-lumea-vrea-sa-faca-bani-dintr-un-sport-de-care-putini-au-auzit-10667676
10667676
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.