A gătit în cele mai bune restaurante din toate colţurile lumii, iar acum a ales să fie bucătar-şef la Bucureşti

Autor: Cristina Roşca Postat la 19 decembrie 2013 2285 afişări

Este britanic, a lucrat mai bine de un deceniu ca inginer în marina Regatului Unit şi la forţele aeriene regale din Australia, iar de 23 de ani este chef în bucătăriile restaurantelor din toate colţurile lumii, din Spania în Australia şi din Marea Britanie la Bucureşti. Ultima misiune pe care a acceptat-o este cea de executive chef al grupului de restaurante City Grill din România.

„Am lucrat cel mai mult pentru lanţul Pitcher and Piano, cu 55 de restaurante în toată ţara. În mai puţin de cinci ani am dus cifra de afaceri de la 7,5 la 14 milioane de lire, am redus costurile cu salariile cu 20%, am dezvoltat noi concepte de gastro-puburi şi am adăugat noi preparate în meniu.„ Aceasta a fost una dintre principalele sale şcoli de business, iar lecţiile învăţate acolo vrea să le aplice şi în România.

Kevin Hill îşi aminteşte că în iulie a primit un telefon de la Daniel Mischie – directorul operaţional al grupului City Grill, controlat de antreprenorul Dragoş Petrescu – şi în mai puţin de o lună era în România. „L-am ales pentru experienţa sa. Noi nu voiam un artist, ci un manager, aşa că am mers la un head-hunter şi am căutat„, povesteşte Mischie. El adaugă că timp de un an şi jumătate a încercat să lucreze cu chefi din România, însă relaţia nu a funcţionat.

Grupul City Grill este cel mai mare business românesc din domeniu, cu afaceri de 16 milioane de euro şi 15 localuri sub branduri precum City Grill, Hanu Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Cafe şi Caru cu Bere (în administrare).

„Ţinta noastră este să ajungem la 30 de localuri până în 2020. Pe termen scurt vrem un restaurant Hanu Berarilor în centrul istoric şi un City Grill într-un cartier dormitor al Capitalei„, explică Daniel Mischie. Compania va continua să targeteze persoanele cu venituri medii, astfel că pe lista de planuri nu se numără un local premium.

Mischie spune că aducerea lui Kevin Hill în poziţia de executive chef prezintă avantaje de ordin operaţional. Mai mult, prezenţa unui expat a adus un suflu nou businessului. „Trebuie să spun că intenţia noastră a fost de a avea un chef/head corporate chef român, nu ne gândeam la varianta de a aduce un expat. După două astfel de încercări de scurtă durată am decis să apelăm şi la alte resurse (expaţi, n.red.)

„ Odată cu venirea lui Kevin Hill, compania a demarat City Grill Chef Academy, un proiect intern prin care în prezent sunt trainuiţi şase bucătari. „Vom îmbunătăţi considerabil cunoştintele bucătarilor noştri atât din punct de vedere gastronomic, cât şi din cel al resurselor umane şi cel financiar-contabil.„ Pentru viitor compania analizează posibilitatea realizării de traininguri şi pentru bucătari din afara City Grill.

În ceea ce priveşte businessul, Mischie spune că vrea să structureze după modelul britanic creativitatea şi perseverenţa bucătarilor. „Astfel, dorim să recuperăm timpul pierdut de industrie în perioada comunistă.„

Meniul City Grill este alcătuit în principal din produse româneşti, însă Kevin Hill spune că de când a venit a ales produsele cu cele mai slabe vânzări şi a încercat să le dea un nou look. Spre exemplu mămăliga cu brânză a devenit bulz urban datorită unei reţete noi. „După prima lună Kevin a decis să bată palma pentru următorii ani. Acum, după patru luni intenţionează să se mute definitiv în România, convins de planurile grupului şi de echipă„, spune Daniel Mischie.

Pentru a veni la Bucureşti britanicul a primit o ofertă similară celei oferite unui chef român, la care s-au adăugat bonusuri de performanţă. Despre salariu, oficialii de la City Grill spun că se încadrează în limitele din industrie, respectiv 2.500-4.000 de euro, potrivit informaţiilor din piaţă. Bonusurile însă sunt un secret, la fel ca şi reţetele bucătarilor.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/a-gatit-in-cele-mai-bune-restaurante-din-toate-colturile-lumii-iar-acum-a-ales-sa-fie-bucatar-sef-la-bucuresti-11795217
11795217
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.