Filmul fara supereroi si actiune palpitanta

Postat la 03 martie 2006 2 afişări

In Vino Veritas" (Sideways) a primit doua Globuri de Aur si patru nominalizari la acelasi premiu, precum si cinci nominalizari la Oscar. Cu toate acestea, nu e un blockbuster, cu supereroi, eroine blonde si actiune cat cuprinde.

"In Vino Veritas" (Sideways) a primit doua Globuri de Aur si patru nominalizari la acelasi premiu, precum si cinci nominalizari la Oscar. Cu toate acestea, nu e un blockbuster, cu supereroi, eroine blonde si actiune cat cuprinde.

 

Filmul este povestea unui anti-erou sau, ca sa fim amabili, a unui erou aproape invins de loviturile soartei. Regizorul, Alexander Payne, a dat dovada de mare curaj alegandu-l pe Paul Giamatti pentru rolul principal. Nici povestea nu debordeaza de dinamism sau intorsaturi de situatie: Miles (Paul Giamatti) nu a fost inca rapus de divort, de nenumaratele incercari nereusite de a-si vedea romanele publicate si nici de acumularea micilor drame zilnice. Surprinzator, toate aceste neajunsuri l-au facut un om mai complex, mai bun.

 

La un moment dat, in cautarea unei evadari, porneste cu vechiul sau prieten Jack (Thomas Hayden Church) catre coasta Californiei, pentru o saptamana de golf, degustari de vin si camaraderie. Cei doi sunt firi diametral opuse: in vreme ce Miles savureaza vinul din podgoriile californiene si ii face, romantic, curte chelneritei Maya (Virginia Madsen), Jack bea sampanie din sticla si agata o femeie fatala.

 

Payne e un regizor talentat, care, pe langa faptul ca mizeaza pe o distributie care nu se regaseste in topurile box-office, a reusit sa obtina recunoastere pentru un scenariu ce ar putea fi considerat, la prima vedere, lipsit de farmec.

 

R: Alexander Payne. Cu: Paul Giamatti, Thomas Haden Church, Sandra Oh. Durata: 124 minute.

In Romania din 4 februarie.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/filmul-fara-supereroi-si-actiune-palpitanta-977465
977465
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.