Toy Story revine in forta cu episodul III

Postat la 28 iunie 2010 57 afişări

Cu cel mai bun weekend de lansare din istoria Pixar, “Povestea jucariilor 3” a adus in buzunarele Disney nu mai putin de 109 milioane de dolari in primele trei zile de rulare, dar finalul celebrei trilogii animate s-ar putea sa bata si alte recorduri financiare.

Mai pline de actiune ca niciodata, aventurile jucariilor il vor aduce in prim-plan pe Lutso, cel mai interesant nou personaj, ursul parfumat erijat in lider totalitar al tovarasilor, intru bucuria copiilor din gradinita Sunnyside. Povestea lui si modul cum alege sa se poarte dupa o dezamagire din viata anterioara arunca o privire cu totul noua asupra devotamentului entuziast al lui Woody, singurul din tabara lui obsedat sa se intoarca in casa lui Andy.

In ceea ce priveste animatia, "Toy Story 3" iti ia pur si simplu rasuflarea. Cei 15 ani trecuti de la zorii animatiei realizate exclusiv cu ajutorul calculatorului arata cat de departe se poate ajunge in termeni de complexitate a detaliilor si coloristica. Fara a dori sa copieze pana la pixel lumea reala (ceea ce pentru multi alti animatori reprezinta un ideal), echipa lui Unkrich pur si simplu copleseste cu atentia pentru detalii: anumite secvente pot fi vizionate iar si iar pentru vanarea sutelor si miilor de mici surprize care vor face probabil ca succese precum "Up" sau "Wall-E" sa para demodate de-a binelea prin comparatie.

Mare atentie inainte de film: ca toate lungmetrajele Pixar recente, si acesta este precedat de un scurtmetraj. De aceasta data avem de-a face cu "Day & Night", un ingenios filmulet de doar sase minute, care imbina cat se poate de inspirat animatia 2D si 3D. Despre diferentele care ne despart si in acelasi timp ne unesc, scurtul film regizat de Teddy Newton este cat se poate de in spiritul povestii jucariilor, cu amuzanta competitie intre cele doua personaje 2D, Day si Night, al caror contur este folosit ca o fereastra catre o lume 3D - printr-unul lumea e vazuta pe timp de noapte, iar prin celalalt ziua. Finalul emotionant si aproape filozofic este cea mai buna introducere pentru noua poveste a lui Buzz, a lui Woody si-a restului jucariilor.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
Toy Story 3,
animatie,
incasari,
premiera
/arta-si-societate/film/toy-story-revine-in-forta-cu-episodul-iii-6447207
6447207
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.