N-ai capre, n-ai glorie

Postat la 19 aprilie 2010 20 afişări

Tagline-ul filmului “Omul care se holba la capre”, reprodus in titlu, spune deja multe despre stilul acestei povesti mai adevarate decat ai putea crede despre cele mai neconventionale metode de lupta ale armatei Statelor Unite.

Chiar daca partea umoristica a povestii, bine tinuta in frau de Heslov, stirbeste putin din eficacitatea filmului, inofensivii barbati care se holbeaza la capre ajung sa vorbeasca o limba mai plina de intelesuri si mai graitoare decat componenta absurda a celei mai demente unitati din armatele lumii.

Ludic si foarte neserios se vorbeste despre descoperirea de sine, puterea de a rezista intr-o lume mult mai nebuna ca tine (sau una care te vrea bou, la propriu), obligatia de a depasi experiente neplacute, "sanatoasa" nebunie sau, mai degraba, binefacatoarea nepasare fata de handicapantele reguli ale societatii. Neconformist si rebel in fata oricarei categorisiri, "The Men Who Stare at Goats" imbina foarte bine umorul, actiunea (aventura irakiana din prezent a lui Bob si Lyn nu e deloc lipsita de primejdii) si mesajul, chiar daca finalul total sarit de pe fix vine pentru spectator cu nemultumirea ca nu a primit suficient.

Cat despre cat de "adevarata" este povestea, subiectul e mult prea trasnit ca sa nu fi fost infrumusetat ba in carte, ba in scenariu. Sau, daca totul e de-adevaratelea, chiar acum jucam la loteria vizelor si ne inrolam in gradinita cu floricele a unchiului Sam, ca prea e distractie.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/n-ai-capre-n-ai-glorie-5914435
5914435
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.