Curat hibrid sau cum au ajuns din nou la moda extraterestrii

Postat la 28 august 2010 78 afişări

Experimentul stiintific cu deznodamant neasteptat a fost adesea folosit pe marele ecran (avem cinci exemple in acest articol), dar regizorul canadian Vincenzo Natali face un pas inainte in cateva directii foarte interesante. Ca apoi face imediat pasul inapoi aproape ca nu mai conteaza.

"Eternal Sunshine of the Spotless Mind". Unul din rarele (si valoroasele) roluri dramatice ale lui Jim Carrey vine odata cu unul dintre cele mai laudate filme ale ultimului deceniu. In acelasi timp romantic si filozofic, "Stralucirea eterna a mintii neprihanite" urmareste doi fosti iubiti care decid, dupa ce relatia se termina, sa-si stearga orice amintire avuta unul despre celalalt. Bineinteles, destinul (si scenariul castigator de Oscar) ii va readuce impreuna.

"The Fly". Bine ar fi sa se inventeze teleportarea, dar nu cu un asemenea pret. Unul din filmele-cult ale genului horror, "Musca" a aparut in 1986, impresionand deja doua generatii cu povestea genialului om de stiinta nepreocupat ca in laboratorul sau isi facea de lucru si o musca. Un experiment va combina ADN-ul celor doua organisme (o importanta apropiere de "Splice"), iar schimbarile nu vor intarzia sa apara. Mai in

tai cele pozitive, apoi, inevitabil, cele negative.

"Jurassic Park". Poate ca protagonistii lui "Splice" ar fi trebuit sa se uite mai bine (si de mai multe ori) la blockbusterul lui Steven Spielberg ca sa-si dea seama ca nu-i bine sa te joci de-a clonarea. Punct de referinta in istoria efectelor speciale create pe calculator, cele 914 milioane de dolari incasate vor face "Jurassic Park" sa fie incepand din 1993, timp de patru ani, cel mai de succes film al tuturor timpurilor, urmand sa fie detronat in 1997 de "Titanic".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
Vincenzo Natali,
Hibrid
/arta-si-societate/film/curat-hibrid-sau-cum-au-ajuns-din-nou-la-moda-extraterestrii-6981208
6981208
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.