Cum au reuşit aceste filme cu bugete de producţie mici să aibă încasări spectaculoase

Postat la 21 aprilie 2016 1103 afişări

În industria filmului recordurile de audienţă şi încasările uriaşe sunt înregistrate de filmele cu supereroi şi de acţiune, însă un anumit tip de film urcă serios în box-office, mai ales în Statele Unite. Este vorba de filmele cu teme religioase, pelicule cu bugete de producţie mici, dar cu încasări spectaculoase.

Cum au reuşit aceste filme cu bugete de producţie mici să aibă încasări spectaculoase

Însă atunci când încerci să atragi public şi din altă categorie, rişti să pierzi. Un exemplu în acest sens este Exodus: Gods and Kings, care ne spune povestea exodului evreilor din Egipt, în căutarea Pământului Făgăduinţei, sub conducerea lui Moise, film regizat de Ridley Scott, cu Christian Bale în rolul principal. Filmul nu a reuşit nici măcar să recupereze jumătate din banii care au intrat în producţia sa (140 milioane de dolari). Pe de altă parte, filmul Noah, regizat de DarrenAronofsky, nu a fost un succes prea mare (a avut încasări de peste 362 milioane de dolari şi un buget de producţie de 125 milioane) şi a atras critici din partea mai multor grupuri, nemulţumite că filmul nu respectă povestea din Biblie şi care l-au acuzat pe Aronofsky că este ateu.

„Şefii studiourilor nu sunt interesaţi de această piaţă şi nici nu o cunosc. La Noah s-au gândit că dacă cheltuiesc peste 100 de milioane de dolari ar trebui să facă şi un film cu efecte speciale impresionante. Ei cred că oamenii credincioşi sunt bătuţi în cap şi vin la orice film bazat pe o poveste din Biblie. Dar nu este aşa. Însă au fost trataţi aşa de Hollywood ani de zile“, a spus White, cofondatorul Pure Flix Entertainment.

După filmul lui Mel Gibson, Hollywoodul a învăţat să reducă bugetele filmelor de acest fel şi să spună poveşti care rămân fidele Bibliei. Acum Paramount Pictures are două producţii mari cu teme religioase. Primul este Ben-Hur, un remake al filmului din 1959, care îl are în spate pe producătorul Mark Burnett, cunoscut la Hollywood pentru show-uri ca Survivor, dar şi pentru The Bible, cea mai vizionată miniserie din State în 2013.

Al doilea proiect este Same Kind of Different As Me, o dramă cu Renee Zellweger, bazată pe un volum de memorii care are 4,5 stele din 5 pe site-ul christianbooks.com.

Şi distribuitorul Broad Green Pictures îşi încearcă norocul cu filmul LastDays in the Desert, cu EwanMcGregor în rolul lui Iisus, şi cu Emmanuel Lubezki (care a câştigat trei premii Oscar la rând pentru cea mai bună imagine) în calitate de director de imagine. Pelicula spune un episod al celor 40 de zile de rugă şi post ale lui Iisus în deşert, timp în care este ispitit de Diavol.

EchoLight speră ca succesul să vină în septembrie odată cu lansarea Vanished: Left Behind – NextGeneration, o dramă young-adult legată de sfârşitul lumii. „Unul dintre cele mai grozave complimente pe care le-am primit a fost cel de la un executiv din cadrul Lionsgate, care mi-a spus: «În acelaşi mod în care nu trebuie să crezi în vampiri ca să urmăreştiTwilight, nu trebuie să fii un urmaş al lui Iisus pentru a vedea Vanished“, a spus White.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/cum-au-reusit-aceste-filme-cu-bugete-de-productie-mici-sa-aiba-incasari-spectaculoase-15267615
15267615
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.