Ce-au cautat la San Diego

Postat la 11 august 2009 18 afişări

Conventiile anuale ale cinefililor au devenit in SUA echivalentul mult mai popular al festivalurilor “oficiale” de film si evenimentele unde se prezinta tot ce este mai nou si interesant la capitolul cinema de arta.

Nenumarate postere in premiera, anuntarea noilor proiecte si a numelor mari din distributia viitoarelor blockbustere inca neintrate in productie sau spoilere nesemnificative provoaca un viu interes in randul fanilor, interes privit de studiourile de productie si distribuitorii de film ca direct proportional cu incasarile respectivelor productii.

Imensul succes al conventiei (abonamentele puse in vanzare se epuizeaza cu luni de zile inainte de inceperea evenimentului, iar abonamentele returnate se vand apoi pe preturi astronomice prin intermediul Ebay) se datoreaza in primul rand informatiei. Cine nu ar fi vrut sa vada 15 minute din mult asteptatul “Avatar”, precedate de un comentariu al energicului James Cameron, realizatorul celui mai profitabil film al tuturor timpurilor, “Titanic”?

Cine nu ar fi vrut sa vada trailere si afise in premiera ale noilor proiecte Pixar si Disney, prezentate de John Lasseter si japonezul Hayao Miyazaki la prima conferinta 3D din istoria de aproape 40 de ani a conventiei? Dupa ce au stat la cozi interminabile, fanii lui Iron Man au putut vedea ca in continuarea mega-succesului din 2007 va aparea si “War Machine”, unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale regizorului Jon Favreau si-ale echipei sale de vrajitori intr-ale tehnologiei CGI. Prima imagine a lui Jackie Earle Haley, nominalizat la Oscar, in rolul nemilosului Freddy Krueger din readucerea la viata a francizei “Cosmar pe Elm Street” tot la San Diego a fost vazuta pentru prima oara, ca si un montaj cu cadre din “Kick-Ass”, un ireverentios si violent film cu pseudosuper- eroi preadolescenti.

Tot de la SDCC stim ca a inceput scrierea scenariului la o noua franciza inspirata de seria “Fundatia” a lui Isaac Asimov si ca regizorul atasat este celebrul Roland Emmerich, prezent la San Diego pentru a-si prezenta “2012”, film in care distruge (pentru a cata oara?) lumea. Dar poate cel mai asteptat eveniment de la San Diego a fost prezentarea partii a doua din seria “Twilight”, “New Moon”. Dupa ce fanii au asteptat 24 de ore pentru a ocupa cele 6.000 de locuri ale salii gazda, proiectia unor fragmente din film (inregistrate cu telefonul mobil si incarcate rapid pe YouTube) a provocat un adevarat val de entuziasm in randul miilor de cinefile: Robert Pattinson si Taylor Lautner, interpretii vampirului “vegetarian” Edward si respectiv al inamicului sau de moarte, omul-lup Jacob, apareau acolo amandoi la bustul gol.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
festival,
film,
san diego,
cinema,
arta,
actori,
scene,
comic-con
/arta-si-societate/film/ce-au-cautat-la-san-diego-4733551
4733551
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.