Şase cărţi de citit după vacanţă, perfecte pentru vremea ploioasă

Autor: Dorin Oancea Postat la 12 septembrie 2015 1233 afişări

4. ”Scurtături inteligente. Cum reuşesc hackerii, inovatorii şi figurile emblematice să accelereze succesul„, a lui Shane Snow (Editura Publica), introduce în ecuaţia succesului gândirea laterală şi stategia creativă. Cartea face parte din ceea ce poate fi numită zona ”glam„ a afacerilor şi consultanţei, Snow fiind un tip cu o personalitate multiplă - jurnalist, antreprenor, povestitor - care se mulează perfect pe acest tipar. Snow face o separare binevenită între scurtături şi scurtături inteligente (în engleză sună mai bine, shortcuts vs. smartcuts): scurtăturile duc la rezultate rapide, dar câştigurile sunt pe termen scurt, în timp ce scurtăturile inteligente sunt căi sustemabile de obţinere a succesului într-un mod inteligent. O carte ca un impuls.   

5. Dacă aţi plătit măcar odată prin PayPal, aţi făcut asta şi graţie inventivităţii domnului Peter Thiel, antreprenor, administrator de fonduri de investiţii şi activist social. Thiel semnează ”De la zero la unu„ (Editura Publica), care care este, practic, versiunea condensată a notelor de curs luate de studentul Blake Masters în cadrul cursului ”Computer Science 183: Startup„ pe care Thiel l-a ţinut la Universitatea Stanford. Notele, aşa cum le-a publicat Masters pe internet, au făcut senzaţie şi au dus, în cele din urmă, la apariţia cărţii. Relevante sunt frazele de început ale volumului: ”Fiecare moment în afaceri are loc o singură dată. Următorul Bill Gates nu va dezvolta un sistem de operare. Următorii Larry Page şi Sergey Brin nu vor face un motor de căutare. Iar următorul Mark Zuckerberg nu va crea o reţea de socializare. Dacă îi copiezi, înseamnă că nu ai învăţat nimic de la ei. Desigur, este mai uşor să copiezi un model decât să faci ceva nou. Dar, de fiecare dată când creăm ceva nou, facem pasul de la zero la unu. Actul creaţiei este singular, la fel momentul creaţiei, iar rezultatul este ceva proaspăt şi ciudat„. O carte - lecţie de viaţă şi business.

6. Caroline J. Arnold, autoarea cărţii ”Paşi mici, schimbări mari„ (Editura Publica), vrea să introducă în viaţa noastră termenul de microrezoluţie - acele mici decizii care, odată luate şi respectate, ne vor ajuta să atingem şi să realizăm marile obiective propuse. Dragoş Paraschiv la de la Stand for Development defineşte cel mai bine microrezoluţiile printr-o glumiţă: Ştii cum poţi să mănânci un elefant întreg? Simplu, bucăţică cu bucăţică. Arnold a lucrat timp de un deceniu în varii proiecte tehnologice pentru Wall Street şi a fost premiată pentru sistemul informatic de licitaţie folosit la listarea la bursă a companiei Google, ceea ce bănuiesc că este o lucrare la fel de ambiţioasă cu a mânca un elefant; să-i acordăm creditele necesare, deci! O carte care arată cum aţa dentară îţi poate schimba viaţa.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/sase-carti-de-citit-dupa-vacanta-perfecte-pentru-vremea-ploioasa-14709322
14709322
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.