Vacanţa ideală în Cuba: havane, rom şi salsa

Postat la 21 martie 2013 1148 afişări

Super distracţie? Super plaje? Super TOT... Ei bine, atunci Cuba este destinaţia potrivită. Plecasem de acasă cu ideea preconcepută că este vorba de o destinaţie comunistă, unde oamenii trebuie să aibă aceleaşi figuri terne şi triste ca în perioada copilăriei mele. În acelaşi timp, fără ca încă să simt, să gust şi să experimentez destinaţia, aceasta îmi transmitea pasiune, mister, senzualitate şi dramatism.

Havana Veche (Habana Vieja) face parte din patrimoniul mondial UNESCO şi întrucât întreaga zonă a fost restaurată recent veţi putea admira splendoarea arhitecturală a acestui minunat oraş colonial, iar o plimbare prin centrul vechi vă va purta paşii undeva în timp, în urmă cu 200 de ani. Peste tot veţi vedea oameni cântând, dansând într-o atitudine cvasigenerală de „Salsa si, trabajo no„.

MĂ RECOMAND CA MĂCAR DOUĂ ZILE SĂ VIZITAŢI FRUMOSUL ORAŞ ŞI OBLIGATORIU SĂ LUAŢI ÎN CONSIDERARE CÂTEVA REPERE: vizitaţi cea mai veche piaţetă din Havana - Plaza de Armas, El  Templete - cea mai veche clădire în stil neoclasic, opriţi-vă şi vizitaţi Muzeul Naţional  de Artă, castelul El Morro,  fortăreaţa  ce  se găseşte situată chiar la intrarea în Golful Havanei, Fortăreaţa San Salvador de la Punta, Castelul Castillo de la Real Fuerza, Catedrala de San Cristóbal, Capitoliul Naţional, Muzeul Revoluţiei, Basilica San Francisco, La Bodeguita del Medio, La Floridita.

Şi încă o experienţă care nu trebuie ratată: Cabaretul Tropicana, care vă va lăsa fără grai la modul propriu. Luaţi-vă timp pentru un mojito în barul preferat al lui Hemingway, La Bodeguita del Medio, sau încercaţi minunatul cocteil Daiquiri în celebrul bar La Floridita.Tot ce v-am spus este aproape obligatoriu ca să puteţi afirma că aţi vizitat Havana.

În ceea ce priveşte cazarea, puteţi alege dintre Hotel Iberostar Parque Nacional de cinci stele, Hotel Nacional (5 stele) sau Hotel Palacio del Marques de San Felipe de patru stele. Hotel National  chiar nu ar trebui ratat, măcar să îl vizitaţi, pentru că este un hotel istoric, prin care s-au perindat multe nume celebre precum Nat King Cole, Winston Churchill, Frank Sinatra, Ava Gardner, Ducele şi Ducesa de Windsor, magnatul oţelului Baronul Thyssen Bornemisza. Însă poate numele cele mai celebre pentru noi, românii, sunt al regelui Carol al II-lea şi al Elenei Lupescu.

Acestea fiind spuse şi întrucâtv-am făcut deja un program de Havana pentru minim două zile, ar fi cazul să vă povestesc un pic despre frumoasele şi renumitele staţiuni litorale ale insulei, locuri unde veţi putea petrece o vacanţă memorabilă, ştiut fiind faptul că plajele din Cuba sunt printre cele mai spectaculoase şi mai romantice din lume.

EU PERSONAL VĂ RECOMAND VARADERO, cea mai cunoscută destinaţie litorală, extrem de animată cuplaje de nisip fin şi alb, cu hoteluri în sistem all inclusive printre care amintesc: Hotel Iberostar Varadero de cinci stele, Paradisus Varadero Resort and Spa (cinci stele),Melia Varadero (cinci stele), Blau Varadero Cuba (patru stele), Vila Tortuga, de trei stele.

Alte staţiuni la fel de atractive sunt: Cayo Coco şi Cayo Guillermo, Baracoa, Camagüey, Cayo Largo, Cienfuegos, Holguin, Santiago de Cuba şi Trinidad. Plajele sunt extrem de curate, ape de un albastru pur până la un turcoaz spectaculos, numai bune pentru scufundări sau snorkeling. Pentru un sejur pe litoral indicat ar fi să petreceţi în jur de 9-14 zile, putând fie să alegeţi petrecerea vacanţei în exclusivitate într-una din frumoasele staţiuni sau puteţi combina 2-3 zile în Havana cu 7-12 zile într-una dintre staţiunile enumerate.

Cuba este o destinaţie interesantă şi pentru un incentive corporate pentru care vă sugerez un program de 8 zile. Iată cum ar suna prima zi: sosire şi cazare, vizitarea oraşului modern, zona  Miramar, Piaţa Revoluţiei, Universitatea din Havana, vizită şi degustare la fabrica de rom Bocoy, vizitarea Capitoliului Naţional şi a Teatrului Mare din Havana. Turul poate continua cu o oră de curs de salsa. După atâta mişcare vă puteţi relaxa servind prânzul într-unul din cele mai vechi şi cunoscute restaurante, La Barca, urmat de o degustare a unui mojito special în barul La Bodeguita del Medio şi după această binevenită pauză, se poate continua cu vizitarea oraşului vechi.

Spre seară vă propun o cină cu spectacol în celebrul Cabaret Tropicana, preţ intrare de la 85 de euro. De reţinut: tot itinerariul se desfăşoară cu celebrul Coco Taxi.Nu uitaţi că oriunde v-aţi afla, vizita la o fabrică de rom sau o fabrică de havane nu trebuie să lipsească, iar muzica şi dansul salsa sunt un „must„. Legat de vizite, pot recomanda câteva itinerarii:

Ruta Hemingway - incursiune şi vizită la casa memorială Ernest Hemingway („Finca Vigía„) şi degustarea unui mojito în barul La Bodeguita del Medio sau La Floridita. Durata 5 ore cu transport inclus. Valea Viñales - excursie cu autocarul către Pinar del Rio, regiune situată în vestul ţării, un important centru al culturii de tabac. Vizită la fabrica de havane şi turul Văii Viñales.

Durata 10 ore. Trinidad - deplasarea către Trinidad, oraş istoric, se face cu elicopterul. Turul cuprinde vizitarea oraşului, oprire la barul Canchanchara pentru degustarea unei celebre băuturi cubaneze, băutură ce poartă acelaşi nume. Jeep Safari în Parcul Rezervaţie Naturală Río Canimar - tur combinat în parcul naţional cu maşini 4X4 Safari. Timp liber pentru  înot în cea mai faimoasă peşteră din Cuba,  „Peştera lui Saturn„, snorkeling, călărie pe malul mării, tur şi vizită Matanzas.

Şi nu uitaţi, cât staţi în Cuba, mojito e baza.

Hasta siempre CUBA!!!

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/turism/vacanta-ideala-in-cuba-havane-rom-si-salsa-10681187
10681187
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.