Şase locuri incredibile de care foarte puţină lume a auzit - GALERIE FOTO

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 06 februarie 2016 8201 afişări

Baalbek, Liban

Aflat în zona de est a Libanului, în Valea Beqaa, oraşul antic Baalbek est extrem de bine păstrat, deşi a fost ridicat în urmă cu peste 9.000 de ani, motiv pentru care a atras de-a lungul istoriei fenicieni, greci şi romani. Iniţial a fost o aşezare religioasă cu temple monumentale dedicate unor zei ca Bahus, Venus sau Jupiter. Doar templul dedicat lui Bahus este mai mare decât întregul Panteon, iar templul lui Jupiter mai are încă 54 de coloane (înălţime de 22 m şi lăţime de 2m) în picioare. La baza templului lui Jupiter se află blocuri de piatră atât de mari încât este un mister felul în care au fost tăiate şi transportate până acolo.


Newgrange, Irlanda

Domul masiv şi rotund se iţeşte din câmpiile verzi din ţinutul Meath, Irlanda, având aspectul unui OZN. A fost construit în urmă cu peste 5.000 de ani, în timpul Neoliticului, şi este considerat una dintre cele mai importante structuri megalitice din Europa.

Structura este aliniată cu răsăritul sparelui şi camerele sunt inundate de lumină în timpul solstiţiului de iarnă.


CONTINUAREA IN PAGINA URMATOARE>>>>>>>>>>>

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
galerie foto,
locuri,
turcia,
insule,
retea,
subteran,
bbc
/analize/turism/sase-locuri-incredibile-de-care-foarte-putina-lume-a-auzit-galerie-foto-14699395
14699395
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.